23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τίποτα δεν άλλαξε στις Σκουριές – Σε απολογία έξι άτομα την Πέμπτη

Ημερομηνία:

«Την ώρα που η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς δημιουργώντας τετελεσμένα, την ώρα που το ΣτΕ εκδίδει αποφάσεις a la carte όποτε η Eldorado Gold τις έχει ανάγκη για επικοινωνιακούς σκοπούς, την ώρα που η καταστολή συνεχίζεται, δεκάδες συναγωνιστές μας σέρνονται σε δίκες και απολογίες με κατηγορίες από απλά πλημμελήματα έως κακουργήματα. Τρία δικαστήρια λαμβάνουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Η παρουσία όλων όσων αντιτίθενται στην καταστροφή του τόπου και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας είναι απαραίτητη και καλούνται να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου.

Πέμπτη 28/5/2015 στις 10:00, έξι άτομα από τη Θεσσαλονίκη, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία, απολογούνται στον ανακριτή για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις Σκουριές την 9/9/2012, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 4/6/2015 στις 9:00, δικάζονται είκοσι δύο άτομα από την Ιερισσό με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό στις 7/3/2013.

Παρασκευή 5/6/2015 στις 9:00, έντεκα άτομα από τη Μεγάλη Παναγία δικάζονται με πολλαπλά πλημμελήματα για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία στην τοποθεσία ‘’Χοντρό Δέντρο’’ στις 22/4/2013.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...