14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ταινία μικρού μήκους σε σενάριο Σίμου Οικονομίδη!

Ημερομηνία:

Αγαπητοί φίλοι,

Σε αυτήν την ιστοσελίδα (http://www.indiegogo.com/projects/rainy-days-a-short-film) θα βρείτε πληροφορίες για την ταινία μικρού μήκους «Μέρες Βροχής», που πολύ σύντομα πρόκειται να γυριστεί πάνω σε δικό μου σενάριο. Η ιστορία μας παρακολουθεί την προσπάθειά μιας παρέας νεοαστέγων στην Αθήνα της Κρίσης να βρει ο καθένας τον δρόμο του. Αυτό είναι όλο; Όχι. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην παραπάνω ιστοσελίδα.Η ταινία αυτή είναι ένα όραμα δύο ανθρώπων, αφενός δικό μου και αφετέρου του σκηνοθέτη και φίλου Αλέξανδρου Σπηλιωτόπουλου. Η απόφασή μας είναι να κινηθούμε σε κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο όσον αφορά τους συντελεστές, τον εξοπλισμό κ.λπ. Αυτό σημαίνει μεγάλα έξοδα, που δεν είμαστε σε θέση να καλύψουμε. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να καταφύγουμε στη μέθοδο του crowd funding, που είναι πολύ διαδεδομένη στην Αμερική, εσχάτως δε παίζει και στην Ελλάδα. Πολύ απλά, αυτό που γίνεται είναι ότι δείχνουμε στον κόσμο τι θέλουμε να δημιουργήσουμε και ο κόσμος, ανάλογα με το ενδιαφέρον που του προκαλέσαμε, συνεισφέρει ό,τι θέλει για την υλοποίηση της ταινίας. Λογικό είναι να ξεκινήσουμε από φίλους και συγγενείς, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναμεταδώσουν (ελπίζουμε) την είδηση στους δικούς τους κύκλους κ.ο.κ.

Σε τι φάση είμαστε τώρα: αφού δουλέψαμε πολύ σκληρά πάνω στο σενάριο, που θεωρούμε ότι είναι η βάση για μια καλή ταινία, καταφέραμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον δυνατών επαγγελματιών του χώρου (ηθοποιών, τεχνικών κ.λπ.) και να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία τους, και μάλιστα αμισθί. Αυτό είναι μεν εκπληκτικό, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί. Υπάρχουν κάποια ανελαστικά έξοδα και είναι ανάγκη να βρούμε χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες (ομάδα συνεργατών, ανάλυση δαπανών κ.α.) στην παραπάνω ιστοσελίδα. Εκεί, επίσης, μπορείτε, εφόσον η δουλειά μας σας φανεί ενδιαφέρουσα, να συνεισφέρετε ένα από τα χρηματικά ποσά που έχουμε ορίσει ως επιλογές. Φυσικά, κατανοούμε απόλυτα το ενδεχόμενο να μην είστε σε θέση να διαθέσετε κανένα ποσό για αυτόν τον σκοπό ή απλά να μη σας ενδιαφέρει η ιδέα αυτής της ταινίας. Κανένα πρόβλημα, ειλικρινά. Είναι, άλλωστε, εξίσου σημαντικό να προωθήσετε αυτό το μήνυμα στους δικούς σας φίλους.

Επειδή έχουμε τρομερή πίεση χρόνου, είναι ανάγκη αυτό το μήνυμα να φτάσει γρήγορα σε πολλούς ανθρώπους. Επίσης, είναι σημαντικό, όταν θα κάνετε προώθηση να προσθέσετε και δυο γραμμές δικές σας, γιατί οι φίλοι σας ξέρουν εσάς και πιθανότατα όχι εμάς, άρα μετράει να πάρουν από σας μια ώθηση, όπως, για παράδειγμα: «Ο Σίμος είναι φίλος, τον ξέρω καλά, είμαι σίγουρος ότι έχει γράψει γαμάτο σενάριο» ή «Πω, ρε φίλε, μου τα ’χει σπάσει κι αυτός και η ταινία του, σου το προωθώ και κάνε ό,τι καταλαβαίνεις».

Κάτι τελευταίο: Συχνά όλοι μας (νομίζω) εκφραζόμαστε με απογοήτευση για την τάδε ταινία που είδαμε και αποδείχτηκε καπότα. Είτε με φίλους αναρωτιόμαστε είτε μονάχοι παραμιλάμε τι ληγμένα άραγε να σαβουρώνει αυτός ο καμένος ο σεναριογράφος (και ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός και οι ηθοποιοί επίσης). Ευχόμαστε να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να ανακόψουμε αυτή την κατάρρευση της τέχνης, των ηθών, του πολιτισμού, του νοήματος και του σύμπαντος μέσα στον εαυτό του. Ε, ναι, σωστά μαντέψατε: τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε κάτι – να γίνετε παραγωγοί μιας ταινίας που θα είστε περήφανοι που τη στηρίξατε.

Για να μη μακρηγορώ. Σύντροφοι. Βοηθήστε μας να σας κάνουμε περήφανους.

Ευχαριστώ.

Σίμος Οικονομίδης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...