15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Τα αρχαία μας ανήκουν»! Το θράσος γερμανού τουρίστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Είναι γνωστό οτι οι Γερμανοί έρχονται περισσότερο υποψιασμένοι στη χώρα μας μετά και την αντιμετώπιση που έτυχε η χώρα μας στην τελευταία διαπραγμάτευση τόσο απο την καγκελάριο Α. Μέρκελ όσο και από τον υπουργό Οικονομικών τους Β. Σόιμπλε. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι οι οποίοι δεν διστάζουν να δείξουν το…θράσος τους στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Η περίπτωση Γερμανού τουρίστα, που αποκαλύπτει το inotos.gr, ξεπέρασε τα όρια και άφησε άφωνους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Ήταν πρωί της περασμένης εβδομάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ήταν γεμάτο απο κόσμο. Μια οικoγένεια Γερμανών επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς. Κάποια στιγμή ο  πατέρας της ιστορίας μας πλησιάζει μια φύλακα του Μουσείου και με σοβαρό ύφος (αλλά και με θράσος λέμε εμείς) της λέει «να προσέχεις τα αρχαία γιατί μας ανήκουν και θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε».

Η φύλακας έμεινε …κάγκελο. Τον αιφνιδιασμό της ακολούθησε ο εκνευρισμός αλλά δυστυχώς ο κανονισμός δεν της επέτρεπε να απαντήσει…

Κατα τ’ άλλα, όπως εξομολογούνται ξεναγοί, η πλειοψηφία των Γερμανών τουριστών αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική συζήτηση και περιορίζεται σε ερωτήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ