16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Τα Ιουλιανά του ’65 » αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου στο καφέ Γωνιά των Αγγέλων

Ημερομηνία:

Η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα φοβάται τη μνήμη των Ιουλιανών, όπως φοβάται και τη Μεταπολίτευση. Ο λόγος είναι ότι στις δυο αυτές περίοδους ήταν το “πεζοδρόμιο” που καθόρισε τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό συνήθως παρουσιάζουν τα γεγονότα εκείνων των 75 ημερών σαν μια ανωμαλία με απολύτως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παρασκήνια, παζάρια, εκβιασμούς και εξαγορές που οργανώνονταν στο Παλάτι, στο Κοινοβούλιο και στα γραφεία των μεγαλοεκδοτών, σαν ένα μείγμα περιστατικών που δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Η ιστορία τους έχει ήδη διαψεύσει. Ο φετινός Ιούνης κουβαλούσε έντονα την κληρονομιά των Ιουλιανών. Οχι γιατί ο Μητσοτάκης, σκοτεινός πρωταγωνιστής το ’65, έκανε 46 χρόνια αργότερα έκκληση να υπάρξουν νεκροί στο Σύνταγμα για να σωθεί  η “Δημοκρατία”. Αλλά γιατί οι πλατείες, με πρώτο το Σύνταγμα, ήταν η αποκρυστάλλωση της τεράστιας απόστασης που χωρίζει καθετί που αποφασίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο με τη θέληση της πλειοψηφίας απ’έξω. Τα Ιουλιανά του ’65 και ο Ιούνης του 2011 είναι στιγμές που ο κόσμος όχι απλά συνειδητοποιεί αυτό το χάσμα, αλλά κάνει το βήμα να μπει στο προσκήνιο και να καθορίσει άμεσα τις εξελίξεις.
Πάνω σε αυτή την παράδοση και την επικαιρότητα των ημερών σε σχέση με το σήμερα σας προσκαλούμε στο μαρξιστικό φόρουμ με θέμα: «Τα Ιουλιανά του ’65 » που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ.) την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 στο καφέ Γωνιά των Αγγέλων στο πατάρι, πλησίον του φρουρίου Φιρκά – Ενετικό λιμάνι των Χανίων και ώρα 7.30 μ.μ.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...