14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

To βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον Μιχάλη, ένα μαθητή του Γυμνασίου Αλικιανού με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, που με τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων του τα κατάφερε | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Τα κορδόνια του» είναι ο τίτλος της νέας συγκινητικής  ταινίας – ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων, η οποία δημιουργήθηκε από μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το φιλμ «Τα κορδόνια του» αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ταινία του συγκεκριμένου σχολείου.

Πρωταγωνιστής ο Μιχάλης, ένα παιδί με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος με συνοδοιπόρο τη μητέρα του και τον παππού του μαθαίνει να κάνει τα δύσκολα απλά, όπως να δένει τα κορδόνια του. Βασικό στοιχείο της σχέσης τους η αγάπη.

Οι τρεις ευχές του; «Να ζούσε ο πατέρας μου, να μην είχα τα προβλήματα που έχω στο σχολείο και να είχα περισσότερους φίλους».

Το ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανών Χανίων βραβεύτηκε και έδωσε πάνω από όλα έναυσμα στον Μιχάλη να αγαπήσει και να αγαπηθεί περισσότερο από τους συμμαθητές του…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το Γυμνάσιο Αλικιανού όπου μίλησαν οι συντελεστές της ταινίας:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ