18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τα Κρητικά κρασιά “σάρωσαν” τα μετάλλια σε διαγωνισμό στη Γερμανία

Ημερομηνία:

Με πάνω από 20 μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν στην Κρήτη οι οινοποιοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Greek Wine Award 2013 που διεξήχθη στο Bad Durkheim της Γερμανίας.Την υψηλότερη διάκριση ανάμεσα στα κρασιά που βραβεύτηκαν απέσπασε το Nostos Syrah 2008 της Οινοποιίας Μανουσάκη από το Βατόλακο του Δήμου Πλατανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Οινοποιία Μανουσάκη σημειώνει ότι:

“Η Οινοποιία Μανουσάκη, με μεγάλη υπερηφάνια, σας ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού GREEK WINE AWARDS 2013, που διεξήχθησαν στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Bad Dürkheim, της Γερμανίας.

Στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό, που απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες παραγωγούς και στοχεύει να βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα των Ελληνικών κρασιών στις γερμανόφωνες χώρες.

Τα δικά μας κρασιά που συμμετείχαν στην κατηγορία των ερυθρών οίνων, κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις :

– NOSTOS SYRAH 2008 – την πρώτη (1η) θέση, με βαθμολόγία 96/100 ? Μεγάλο Χρυσό, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία, από όλα τα κρασιά που συμμετείχαν.

– NOSTOS GRENACHE 2009 – την τέταρτη (4η) θέση, με βαθμολογία 93/100 ? Χρυσό

– NOSTOS MANOUSAKIS 2007 – την έκτη (6η) θέση, με βαθμολογία 90/100 ? Χρυσό

– NOSTOS ALEXANDRA’S 2010 – ενδέκατη (11η) θέση, με βαθμολογία 88/100 ? Αργυρό

Πέραν της επιτυχίας των δικών μας κρασιών, θα θέλαμε να τονίσουμε την εξαιρετική παρουσία μεταξύ των βραβευμένων κρασιών και των υπόλοιπων οινοποιίων της Κρήτης, που συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό, τα οποία είναι :

VINOBON, ΙΔΙΑΙΑ, SILVA, ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ, ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΦΡΟΣΥΝΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΞΥΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

Τα μετάλλια που κατακτήθηκαν συνολικά, από τα οινοποιία της Κρήτης, έχουν ως εξής :

Ερυθρά κρασιά

– Ένα (1) Μεγάλο Χρυσό, από ένα (1) που δόθηκε

"google ad"

-Τρία (3) Χρυσά, από τα έξι (6)

-Έξι (6) Ασημένια, από τα δεκατρία (13)

Λευκά κρασιά

– Ένα (1) Χρυσό, από τα πέντε (5) που δόθηκαν

-Έξι (6) Ασημένια, από τα δεκαπέντε (15)

-Δύο (2) Χάλκινα, από τα έξι

Ροζέ κρασιά

– Ένα (1) Gold, από τα δύο που δόθηκαν

Τα αποτελέσματα αυτά καταδυκνείουν, με τον καλύτερο τρόπο, την θέση που κατέχουν τα κρασιά μας, στον Ελληνικό Αμπελώνα, οι δε βαθμολογίες που απέσπασαν, την θέση μας στον παγκόσμιο χάρτη.

Εργαζόμενοι πάντα σκληρά, με γνώμονα μόνο την ποιότητα και με την μόνιμη στήριξη του επαγγελματικού και καταναλωτικού κοινού, ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε και εμείς, στην ανάδειξη του πλεονεκτήματος που απλόχερα μας χαρίζει η ευλογημένη μας γη.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που αυτή η επιτυχία, της Οινοποιίας Μανουσάκη, έρχεται σε μία περίοδο μετάβασης για εμάς, μια νέα αποχή, που σηματοδοτήται από την εγκατάσταση μας, στο νέο υπερσύγχρονο οινοποιίο, το οποίο εκτός από τις παραγωγικές διαδικασίες, είναι στοχευμένο και στην υποδοχή επισκεπτών για ξεναγήσεις με σύγχρονη γευσιγνωσία όλης της γκάμας των κρασιών μας.

Γινόμαστε έτσι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός επισκεπτών, που με την σειρά τους, θα γίνουν οι πρόξενοι των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, στις δικές τους πατρίδες.”.

Βαρδής Καλογεράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...