22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα πλουσιόπαιδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συντελούν στην εξαφάνιση των τσιτάχ

Ημερομηνία:

Τα περιορίζουμε, τα κυνηγάμε, τώρα τα κάνουμε και… κατοικίδια!

Από το 2016 οι επιστήμονες «φωνάζουν» πως τα τσιτάχ, οι περίφημοι γατόπαρδοι της Αφρικής, είναι, πλέον, είδος προς εξαφάνιση, καθώς ο πληθυσμός τους έχει φτάσει μόλις τις 7.500, αλλά κάποιοι δεν ακούν…

Και ενώ μέχρι πρόσφατα το «μοναδικό» πρόβλημα ήταν το λυσσαλέο κυνήγι τους, τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα δεινό για τα πανέμορφα αιλουροειδή. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Cheetah Conservation Fund (CCF), εκατοντάδες τσιτάχ διακινούνται λαθραία από τη Σομαλιλάνδη, το ανεξάρτητο κρατίδιο της Σομαλίας, στην Αραβική Χερσόνησο, προκειμένου να μετατραπούν σε κατοικίδια για ζάπλουτα πλουσιόπαιδα!

Κάθε τσιτάχ κοστίζει, περίπου, 10.000 δολάρια, με τους ιδιοκτήτες τους, μάλιστα, να τα επιδεικνύουν περήφανα στα social media!

Τα αιχμάλωτα ζώα, δε, φτάνουν τα 1.000(!) από τα συνολικά, όπως προαναφέραμε, 7.500 του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη, με την ιδρύτρια του CCF, τη βιολόγο Laurie Marker, να δηλώνει χαρακτηριστικά στο CNN: «Αν κάνεις τις πράξεις, τα μαθηματικά δείχνουν πως είναι ζήτημα δύο ετών να μην έχουμε πια τσιτάχ»!

Πολλά, μάλιστα, από τα τσιτάχ που διακινούνται στην Αραβική Χερσόνησο πεθαίνουν κατά τη μεταφορά τους εκεί, ενώ άλλα δεν βγάζουν καν τον πρώτο χρόνο σε κατάσταση αιχμαλωσίας!

Και το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνήθηκε πως υπάρχουν τσιτάχ σε σπίτια ιδιωτών, τη στιγμή που στα social media κυκλοφορούν δεκάδες φωτογραφίες, όπως οι παρακάτω:

View this post on Instagram

تعرفون عايض ….هذا عايض ???

A post shared by Humaid Abdulla Albuqaish (@humaidalbuqaish) on

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...