21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τα προϊόντα με ταυτότητα και ποιότητα στο «Κρητικό μπακάλικο» της Μέσης Ανατολής

Ημερομηνία:

Επιτυχημένες οι συναντήσεις Β2Β εξαγωγέων Δυτ. Κρήτης – στελεχών επιχειρήσεων από τη Μ. Ανατολή στο Επιμελητήριο Χανίων

«Ένα «Κρητικό Μπακάλικο» με πιστοποιημένα προϊόντα μπορεί να «στηθεί» στα σούπερ – μάρκετ της Μέσης Ανατολής, αφού τα κρητικά προϊόντα είναι αρίστης ποιότητας και έχουν καταξιωθεί στις διεθνείς αγορές» δήλωσαν στο περιθώριο των συναντήσεων που είχαν στο Επιμελητήριο Χανίων με εξαγωγείς από Χανιά και Ρέθυμνο, οι κ.κ. Ibrahim  Issa και Wafic Idriss από το Κουβέιτ και το Λίβανο αντίστοιχα, υψηλόβαθμα στελέχη αραβικών αλυσίδων σούπερ – μάρκετ.

«Τα προϊόντα που γνωρίσαμε είπαν χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά  και πέραν των προσδοκιών μας και είμαστε σίγουροι, με την πρώτη γεύση που πήραμε ότι θα υπάρξουν συμφωνίες με του εξαγωγείς στις χώρες μας».

Ο κ. Issa εκπροσώπησε την εταιρεία διανομής τροφίμων Sultan Center με έδρα το Κουβέιτ που κατέχει το 15% της μερίδας της αγοράς στη χώρα και ο κ. Idriss την εταιρεία Widriss με έδρα το Λίβανο που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών.

Οι συναντήσεις B2B που έγιναν στα Χανιά –  συνέχεια αντίστοιχων που έγιναν στο Ηράκλειο –  εντάσσονται στο πλαίσιο των στοχευμένων  δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Κρήτης και τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου που συμμετείχε στις συναντήσεις των Χανίων: «Η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ανοίγει δρόμους στην προώθηση των φημισμένων Κρητικών προϊόντων. Μετά την Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης, η Περιφέρεια ανοίγει «γέφυρα» συνεργασίας στην προώθηση κρητικών προϊόντων με τις Αραβικές χώρες. Ο στόχος μας είπε η κ. Βρέντζου είναι ένας, η προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Έχουμε κοντά μας σήμερα δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στις Αραβικές χώρες, όπου πραγματοποιούν πωλήσεις σε εκατοντάδες μεγάλα σούπερ – μάρκετ με τζίρο που υπερβαίνει το 1 δις δολάρια. Είμαι αισιόδοξη ότι από τις συναντήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά, θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τις εξαγωγές του νησιού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Κρήτης και επεσήμανε τις δυνατότητες των αγορών λέγοντας χαρακτηριστικά «Τα κρητικά προϊόντα έχουν ταυτότητα και είναι ποιοτικά συνδεδεμένα με τον τόπο παραγωγής τους αποτελώντας  αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Μέσω της πραγματοποίησης συναντήσεων με επιλεγμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες διευρύνουμε τις δυνατότητες αύξησης της εξωστρέφειας τους, με στόχο την σύναψη νέων συνεργασιών».

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν  στους  ξένους αγοραστές είναι λάδι, βρώσιμες ελιές, παξιμάδια, μέλι, τυροκομικά  και μαρμελάδες ενώ οι εξαγωγείς που συμμετείχαν στις συναντήσεις από τα Χανιά και Ρέθυμνο είναι οι ακόλουθοι :

ΕΥΘΥΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

CRETAN BAKERY ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΕ

ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ Α.Ε.

ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΟ ΜΑΝΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

"google ad"

“ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ”

ΣΑΜΑΡΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ Α.Ε Ι.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΛ. ΛΑΔΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

TERRA CRETA ABEE

ΥΙΟΙ ΒΑΣ. ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΥ Ο.Ε.

ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗΣ

“ΦΡΟΥΤΑ”

ΣΑΡΑΚΗΝΑ OLIVE OIL

BIOLEA ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ELIVA ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙΩΝ

ΜΟΧΛΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

ΤΖΕΔΑΚΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

GENERAL TRADING

Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ Τ’ ΑΣΚΥΦΟΥ ΚΑΠΡΗΣ

ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...