15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα πρώτα χιόνια στην Κρήτη έπεσαν στα Λευκά Όρη | Φωτός

Ημερομηνία:

Η θερμοκρασία έχει πέσει και τις τελευταίες ημέρες ο καιρός στην Κρήτη αρχίζει να μυρίζει χειμώνα.

Σε αυτό έχει συντελέσει και το γεγονός ότι είχαμε τις πρώτες ισχυρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Κρήτης. Σε υψόμετρα άνω των 1.500 μέτρων έχει χιονίσει για καλά με τα Λευκά Όρη να έχουν ντυθεί στα… λευκά!

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στη σελίδα μετεωκρήτες αποτυπώνουν την αλλαγή του σκηνικού:

Ο Ψηλορείτης από το Ηράκλειο – Φωτο: Γιώργος Ψιμουλάκης
Ο Ψηλορείτης από Μελαμπες

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τους “Μετεωκρήτες”

Χειμωνιάτικη ημέρα η Δευτέρα, με τοπικές βροχές που σταδιακά στα βόρεια κυρίως κι εσωτερικά του νησιού θα έχουν την τάση να γενικευτούν και να ενταθούν! Πιθανές σποραδικές καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα προς το βράδυ κι από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να περιορίζονται σημαντικά και να εξασθενούν!

Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο βόρειους-βορειοανατολικούς 3-5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα κι από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά σε γενικές γραμμές στα πεδινά και παραθαλάσσια, τους 15-17°C!

Ημέρα ανάπαυλας η Τρίτη κυρίως για τα νότια, όπου θα έχουμε και ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Στα βόρεια, οι νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώνουν και κυρίως τις πρωινές ώρες θα δίνουν διάσπαρτα ασθενή φαινόμενα.

Από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις οι άνεμοι 3-5 και κατά τόπους 6 μποφόρ (έως 7 στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λασιθίου). Τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα ενισχυθούν κι άλλο!

"google ad"

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια και στα δυτικά του νησιού.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, με βροχές, που στα βόρεια κι εσωτερικά του νησιού θα είναι αξιόλογες! Πιο τοπικές θα είναι αυτές στη νότια Κρήτη, πρόσκαιρες κι ασθενείς (τοπικά στα νότια ίσως να μην βρέξει καθόλου)!

Μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος, όμως λόγω των θυελλωδών βοριάδων, η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη, από την ενδεικτική θερμοκρασία! Δεν μπορούμε από τώρα να σας πούμε αν θα υπάρξει απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων την ημέρα αυτή. Καλό θα είναι όπως πάντα, να απευθύνεστε, στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, παρόμοιες καιρικές συνθήκες, θα επικρατήσουν και την Πέμπτη, με την Κρήτη να μοιράζεται καιρικά στα δύο. Σε μια βόρεια με κλειστό καιρό και τοπικές βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν και μια νότια με καλές γενικά καιρικές συνθήκες! Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί αρκετά ενισχυμένοι στα ανατολικά, αμετάβλητη η θερμοκρασία (μικρή άνοδο στα νότια).

Πιθανότητα πλέον την Παρασκευή για ασθενή τοπικά φαινόμενα στα βόρεια, ενώ πάντα σύμφωνα με ότι στοιχεία διαθέτουμε αυτή τη στιγμή και καθώς η πιθανότητα λάθους αυξάνεται σημαντικά πέραν των τριών έως πέντε ημερών, το Σαββατοκύριακο κάτι δείχνει να αλλάζει στον καιρό και κυρίως την Κυριακή προς Δευτέρα, με περισσότερες, πιο γενικευμένες βροχές κι ίσως επιστρέψουν έστω και πρόσκαιρα (θα το δούμε αυτό) τα νότια ρεύματα!

Λευκά Όρη, φωτογραφία : Βαγγέλης Δεσποτάκης 1/12/2018

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ