20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τα Φυτά μας: Μποκαρνέα

Ημερομηνία:

Η μποκαρνέα είναι αειθαλές πολυετές φυτό που θυμίζει μικρό φοίνικα. Πρόκειται για ένα από τα κομψότερα φυτά εσωτερικού χώρου, λόγω της εξωτικής εμφάνισης του, και με τις λιγότερες απαιτήσεις.

Είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά στην έλλειψη ποτίσματος, καθώς είναι ξηροφυτικό είδος ημιερημικών περιοχών του Μεξικού και αποθηκεύει νερό στην παχιά βάση του κορμού. Το συχνό πότισμα, μάλιστα θα προκαλέσει σύντομα σάπισμα των ριζών της. Αντέχει και σε θερμοκρασίες κάτω από 10ο C.

Προτιμά φωτεινές θέσεις, χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Έχει πολύ αργή ανάπτυξη. Τον χειμώνα ποτίζομε μια φορά τον μήνα.

Λιπαίνομε από Μάρτιο έως Οκτώβριο μια φορά τον μήνα με υγρό πλήρες λίπασμα (άζωτο – φώσφορο – κάλιο) ψεκάζουμε τα φύλλα τακτικά και καθαρίζομε με πανί. Μπορεί να προσβληθεί από τετράνυχο όταν δεν έχει ατμοσφαιρική υγρασία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ