15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα φυτά μας: Χειμωνιάτικη Μαώνια

Ημερομηνία:

Η Μαώνια έχει διαρκή ανθοφορία από τον Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές του Μαρτίου. Πρόκειται για αειθαλή θάμνο με σκουροπράσινο φύλλωμα που σχηματίζει ροζέτες και μακριές ταξιανθίες με κίτρινα, ελαφρώς αρωματικά άνθη. Τα αγκαθωτά της φύλλα, καθιστούν την μαώνια ιδανική επιλογή για φυτοφράχτη.

Αντέχει το κρύο προτιμά θέσεις ημισκιερές και σκιερές. Θέλει προστασία από ισχυρούς ανέμους και την απευθείας έκθεση στον καυτό ήλιο. Ευδοκιμεί σχεδόν σε όλους τους τύπους εδαφών. Προτιμά τα πλούσια σε οργανική ουσία εδάφη που στραγγίζουν καλά. Επιλέγουμε χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου εμπλουτισμένο με κομπόστ ή καλά χωνεμένη κοπριά και ελαφρόπετρα για καλή στράγγιση. Φροντίζουμε να στεγνώνει το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα. Μετά το πέρας της ανθοφορίας και του κλαδέματος χορηγούμε κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης (τύπου 10 -10-10).

Εναλλακτικά απλώνομε χωνεμένη κοπριά γύρω απ’ τον λαιμό του φυτού. Πολλαπλασιασμός; Με ημιξυλώδες μόσχευμα ή με φυτά από τα φυτώρια 3,5 ευρώ κόστος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ