14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τα χάλια μας

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή προσφάτως συνέβη θάνατος προσφιλούς προσώπου σε γνωστή μου οικογένεια στην Πόλη της Κέρκυρας, θεώρησα υποχρέωσή μου να στείλω ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα εις την οικογένεια. Πράγματι τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 ώρα 14.04 έδωσε το υπ’ αρ. 18.202 με λέξεις 22 τηλεγράφημα στον αρ. 136 του TELEGRAME SYSTEME του ΟΤΕ (κα Κούρβα) υπεύθυνη. Μην εκπλαγείτε εάν διαβάσετε ότι σήμερα 5.5.2012 μετά δώδεκα μέρες το τηλεγράφημα μου ακόμη δεν έχει φτάσει στον προορισμό του.

Αυτό το γεγονός μου δημιουργεί το εξής σενάριο στη σκέψη μου. Εάν όπως το 1940 υποβρύχιο αγνώστου εθνικότητας ετορπίλησε το αγκυροβολημένο εις εορτάζουσα Τήνο καταδρομικό μας ΕΛΛΗ, κάλλιστα θα μπορούσε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 κάποιο ή κάποια αγνώστου εθνικότητας πολεμικά πλοία να αποβιβαζόντουσαν στη νήσο Μυτιλήνη την οποίαν ευκόλως θα κατελάμβαναν. Συνεχίζοντας το σενάριό μου εάν κάποιος καλός Έλλην πατριώτης τηλεγραφούσε το γεγονός εις το Υπουργείο Στρατιωτικών ή στο Ναυτικό Επιτελείο ή στο ΝΑΤΟ αναφέροντας την κατάληψιν, σήμερα 5 Μαΐου 2012 έπειτα από 12 ημέρες το τηλεγράφημα ακόμη δεν θα είχε ΦΤΑΣΕΙ!!!

Οπότε ο άγνωστος αυτός εχθρός μας, αντιστάσεως μη ούσης, θα προχωρούσε ανενόχλητος προς την Σάμο και λέει όχι και προς την Χίο και προς Δωδεκάνησα που κάποτε είχε κάποια σχέση με αυτά!

Μ’ αυτή την κατάσταση των γεγονότων εδώ στην Ελλάδα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Ντόρα, Κουβέλης κλπ θα μετρούσανε τις ψήφους των που δεν θα φτάνανε.

Γιατί όλα αυτά; Απλούστατα. Διότι σήμερα στην Ελλάδα τα τηλεγραφήματα αποστέλλονται κωπήλατα βαρκάκια όπως προ 3200 χρόνια στην Αργοναυτική εκστρατεία.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα όταν η ανθρωπότης προχωρά πέρα από το Ηλιακό Πλανητικό μας σύστημα με την τεράστια τεχνολογία και ηλεκτρονικά συστήματα που έχει στη διάθεσή της.

Κατόπιν των προαναφερθέντων ας αναρωτηθούμε όλοι μας: Γιατί προμηθευτήκαμε τα γέρνοντα και μη υποβρύχια, τους πυραύλους ΧΩΚ, τα 60 γερμανικά άρματα μάχης Τίγρις που κάποιοι φημολογείται ότι τα πιάσανε τριφασικά και που πληροφορούμεθα ότι η σύζυγος αυτού του κυρίου ούσα προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, εκήρυξε απεργία πείνας προφανώς για να χωνέψει ένα μέρος των φαγομένων!

Αυτά αγαπητέ Κύριε Διευθυντά και Ελληνικέ Λαέ είναι τα χάλια μας, τα χάλια του ελληνικού κράτους που εμείς κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου και λόγω ΜΗ αφίξεως μέχρι σήμερα του τηλεγραφήματος του καλού πατριώτη θα χορταίναμε μακαρίως με τα πλήθη των ΘΑ και ΘΑ και ΘΑ που αφειδώς προσφέρθησαν από τους εξώστες.

Ας πάρωμε τώρα και εμείς μια σόδα να τα χωνέψουμε όλα αυτά και ΜΗ χειρότερα διότι υπάρχουν και μας περιμένουν και τα χειρότερα.

Θεόδωρος Κ. Ναξάξις

1ον Υ.Γ. Κατόπιν επανειλημένων οχλήσεως μου προς την αρμόδιαν υπηρεσία του Τηλεγραφείου, με πληροφόρησαν ότι μετά τις εκλογές θα μου γνωρίσουν πότε πήγε ή πότε ΘΑ φτάσει στον προορισμό του το κωπήλατο βαρκάκι του Οδυσσέως στην Ιθάκη του με το τηλεγράφημά μου

ΝΤΡΟΠΗ για να το πούμε και νεοελληνικά!

2ον Υ.Γ. Εν συνεχεία της υπό ημερομηνίαν 28 Απριλίου δημοσιευθείσης επιστολής μου (ΑΓΩΝΑΣ 28.4.2012 σελις 23) σας γνωρίζω ότι σήμερα το πρωί 5.5.2012 και ώρα 11.05 πρωινή εις την πλατεία Νέων Καταστημάτων ήσαν ακροβολισμένες 11 παρέες χαρτοπαικτών από 4-10 άτομα εις κοινήν θέαν χιλιάδων ξένων τουριστών

"google ad"

Ο ίδιος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...