17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό»

Ημερομηνία:

Πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και  της  ομάδα “Χανιά: Φίλοι  και Υποστηρικτές  Μητρικού θηλασμού” σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και τον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων 

Ο Δήμος Χανίων ( Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Τουρισμού) σε συνεργασία με την ομάδα  “Χανιά: Φίλοι  και Υποστηρικτές  Μητρικού θηλασμού”,  αναζητούν χώρους εντός των εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων εστίασης καθώς και φαρμακείων, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.

Για το σκοπό έχουν αποστείλει ενημερωτική επιστολή στον Εμπορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και στον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων.

Στόχος της νέας δράσης είναι η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα (χώρο εστίασης, καφετέριες, καταστήματα ένδυσης, φαρμακεία κ.α.) με ειδικό πληροφοριακό σήμα (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα, να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Προδιαγραφές:

1. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες/αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο προϋπάρχων χώρος που διαθέτει η κάθε επιχείρηση σε μορφή σαλονιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους επισκέπτες.

2. Στον εν λόγω χώρο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.

3. Οι επιχειρήσεις Εστίασης να διαθέτουν και αλλαξιέρα

4. Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο  όπου δεν  γίνεται χρήση βαφών,  λακ, πιστολάκι. κ.α.

5. Να είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι  φιλικοί προς το θηλασμό με το σύνθημα «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».

Ο Δήμος Χανίων και η  ομάδα «ΧΑΝΙΑ: Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού ΘΗΛΑΣΜΟΥ»,  σας καλεί  όπως ενημερώσετε τα μέλη σας που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία ή όσες, ήδη προσφέρουν φιλοξενία στη θηλάζουσα μητέρα, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο τους  έως τις 15 Μαΐου 2013 ή εναλλακτικά στο email: bfspot.xania@gmail.com  και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6973320144, 6937059222,  για να συμπεριληφθούν και επίσημα στην προσπάθεια αυτή.

Μετά την δήλωση συμμετοχής θα υπάρξει αυτοψία του χώρου, από τους φορείς που διοργανώνουν τη δράση αυτή και  διάθεση του  ειδικού αυτοκόλλητου ως πιστοποιημένο σημείο μητρικού θηλασμού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...