20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα Χανιά στις έξι επικρατέστερες πόλεις για τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης 2020

Ημερομηνία:

Κι όμως, τα Χανιά είναι η ελληνική πόλη που φιγουράρει μεταξύ των έξι επικρατέστερων για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα ονόματα των έξι επικρατέστερων πόλεων μεταξύ των οποίων είναι και τα Χανιά. Οι πέντε ακόμη πόλεις που διεκδικούν το βραβείο, είναι οι εξής: Βαρσοβία, (Πολωνία), Εβρέ (Γαλλία), Καστεγιόν δε λα Πλάνα (Ισπανία), Σκελέφτεα (Σουηδία), Τάρτου (Εσθονία).

Οι 6⃣ επικρατέστερες πόλεις για το βραβείο #EUAccessCity 2020 είναι οι..
?? Χανιά
?? Castelló de la Plana
?? Évreux
?? Skellefteå
?? Tartu
?? Βαρσοβία
? Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί στις 29 Νοεμβρίου 2019!

Περισσότερα?https://t.co/9y3LEQLai4 pic.twitter.com/xH8vzmRv6v

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή ?? (@EEAthina) October 23, 2019

Η νικήτρια του βραβείου και οι επιλαχούσες πόλεις, θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου 2019 στην τελετή απονομής των Βραβείων Προσβάσιμης Πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ευρωπαϊκή ημέρα ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες· πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης, που φέτος γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους, αναγνωρίζουν πόλεις οι οποίες, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε παιδότοπους, σε περιβάλλοντα εργασίας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών. Φέτος, 47 πόλεις από σε ολόκληρη την ΕΕ υπέβαλαν αιτήσεις.

Νικήτρια του διαγωνισμού για το 2019 ήταν η Μπρέντα (Κάτω Χώρες).

skai.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...