13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα όρια του “έντιμου συμβιβασμού” είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια άνεργοι

Ημερομηνία:

Του Γιάννη Αγγελάκη | Δεν ξέρω τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τι υποτίθεται ότι θέλουν ο πολίτες. Πόσοι θέλουν να μείνουμε στο ευρώ και πόσοι όχι, γιατί φοβούνται μια έξοδο και τι μας περιμένει έξω από την “ευρωπαϊκή οικογένεια”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν θα αποφασίζει ή όχι για “έντιμο συμβιβασμό” θα πρέπει να έχει πρώτα στο μυαλό της τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέων που είναι χρόνια άνεργοι, αυτούς που έχουν φύγει για άλλες χώρες, αυτούς που εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για μισθούς εξαθλίωσης. Αυτούς που δεν έχουν άλλα περιθώρια.

Δεν είναι η πλειοψηφία αλλά είναι η πλειοψηφία αυτή που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, φοβάμαι, αν ο συμβιβασμός δεν είναι τόσο έντιμος, όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες, η χαμένη γενιά που αγωνίζεται για να μην καταγραφεί ως χαμένη, που σήμερα κρατιέται και περιμένει με την ελπίδα ότι δε θα προδοθεί για άλλη μια φορά, δε θα ανασάνει με ανακούφιση που έμεινε η Ελλάδα στο ευρώ και διασώθηκε το τραπεζικό σύστημα, δε θα αποδεχθούν τη μοίρα τους ως σωστοί νεοέλληνες.

Θα βγουν στους δρόμους και θα την κάψουν τη χώρα. Για να μη μείνουν στην ιστορία ως μέλη μιας χαμένης γενιάς, αλλά ως η γενιά που έβαλε φωτιά σε μια καμμένη χώρα.

Κι εγώ προσωπικά, δε θα έχω τίποτα να τους πω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ