14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τελειώνουν οι κλίνες στο Βέλγιο – Ανατριχιαστικό: Στα χέρια της κυβέρνησης ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν

Ημερομηνία:

Το σύστημα υγείας έφθασε στα όριά του στο Βέλγιο καθώς μόλις 106 από τις 2.000 μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ακόμη διαθέσιμες. Ασθενείς με κορωνοϊό ήδη μεταφέρονται στη Γερμανία καθώς η κατάσταση στην καρδιά της Ευρώπης φαίνεται ότι βγαίνει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδέσμου ιατρικών ενώσεων του Βελγίου Philippe Devos τις επόμενες 10 μέρες οι κλίνες τελειώνουν και το σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι πρώτες μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Ο Devos είπε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι «οργισμένοι» καθώς η κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο.

Τώρα πλέον οι γιατροί στο Βέλγιο ασχολούνται με ένα ανατριχιαστικό ζήτημα: πώς θα αντιδράσουν όταν έρθει η ώρα να μην φθάνουν οι κλίνες και συνεπώς θα πρέπει να επιλέξουν ποιος ασθενής θα ζήσει.

Για αυτό το λόγο ζήτησαν από την Επιτροπή Βιοηθικής του βελγικού υπουργείου υγείας να λάβει σχετικές αποφάσεις εάν η χώρα φθάσει σε αυτό το σημείο.

«Δεν θέλω οι γιατροί να κάνουν αυτήν την επιλογή», είπε. «Θα προτιμούσα να το πράξει η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...