17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Τελεσίγραφο» στους διαδηλωτές και τους Ινδιάνους που εναντιώνονται στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου στη Β.Ντακότα

Ημερομηνία:

Ο κυβερνήτης στην πολιτεία, Βόρεια Ντακότα, διέταξε τους διαδηλωτές και τους Ινδιάνους να αποχωρήσουν από την κατασκήνωση διαμαρτυρίας δίπλα στην περιοχή του αγωγού ( Dakota Access Pipeline). Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια αποχώρησης των διαδηλωτών από την περιοχή.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, Νταγκ Μπάργκαμ, διέταξε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, καθώς η κατασκήνωση για τη διαμαρτυρίας τους έχει στηθεί πάνω σε έδαφος που ανήκει σε μονάδα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού, ενώ η αποχώρησή τους, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ειδική εντολή που εξέδωσε ο κυβερνήτης, η κατασκήνωση αποτελεί απειλή για την περιβαλλοντολογική ασφάλεια της περιοχής.

Θυμίζουμε πως 26 ακτιβιστές τραυματίστηκαν σε πρόσφατη σύγκρουση με την αστυνομία η οποία χτυπούσε τους διαδηλωτές με κανόνια νερού. Περίπου 564 άτομα έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.

Όπως έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα ρεπορτάζ, “όλα τα έθνη” των Ινδιάνων έχουν κινητοποιηθεί σφοδρά στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...