15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τελικοί Αγώνες Σκακιού αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

Ημερομηνία:

Ένας από τους βασικούς στόχους των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, είναι  να δίδεται η δυνατότητα στα παιδιά και στους έφηβους να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος,  εκτός από το δανεισμό βιβλίων, και τη χρήση επιτραπέζιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, αθρόα ήταν  η ανταπόκριση και η  συμμετοχή των παιδιών και στις ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, με τίτλο:«Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος».

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών, παραδίδονταν και καθημερινά μαθήματα εκμάθησης σκακιού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την  ΣΑΧ (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων) και ξεκίνησε  τέλη Ιουνίου. Δημιουργήθηκαν  τμήματα αρχαρίων μεσαίων και προχωρημένων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα  τα παιδιά και οι έφηβοι (5-18 χρονών).

Στον όμορφο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου,  οι προπονητές της ΣΑΧ είχαν την ευκαιρία να φέρουν  σε  επαφή πάνω από 70 παιδιά, με το πνευματικό αυτό άθλημα  και να τα διδάξουν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού.

Με το κλείσιμο του  φετινού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται  πρωτάθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο των μαθημάτων .

Στην  τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 1μ.μ. στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου παρουσία παιδιών και γονέων,  θα απονεμηθούν  κύπελλα και μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...