23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τεράστιες καταστροφές σε εσπεριδοειδή, ελαιοπαραγωγή και οπωροκηπευτικά σε περιοχές των Χανίων από την κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Αυτό επισημάνει σε δελτίο τύπου της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ζητά τη λείψη συγκεκριμένων μέτρων.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες οι αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων έπαθαν μεγάλες ζημιές λόγω της κακοκαιρίας. Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως του κάμπου των Χανίων ή του πρώην Δήμου Μουσούρων αλλά και αλλού οι καταστροφές είναι τεράστιες ειδικά στα εσπεριδοειδή, την ελαιοπαραγωγή και τα υπαίθρια οπωροκηπευτικά. Παλεύουμε και απαιτούμε ώστε:

  • Άμεσα να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που έμειναν χωρίς σοδειά φέτος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της Ζημιάς. Να επανέλθει στον προηγούμενο νόμο για την καταβολή της εισφοράς με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των εσπεριδοειδών με τιμές που να διασφαλίζουν το εισόδημα των παραγωγών.
  • Να θεσμοθετηθούν ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα τα φυτικά και ζωτικά προϊόντα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας διασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...