17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τεστ και καραντίνα για τους ταξιδιώτες από μη ασφαλείς χώρες

Ημερομηνία:

Σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική εικόνα. Αυτό σημειώνει, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, διευκρινίζοντας πως τα αεροδρόμια αυτά είναι συγκεκριμένα και αναφέρονται σε διαρκώς επικαιροποιούμενη λίστα (www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports) την οποία καταρτίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και η οποία δημοσιοποιήθηκε και σε σχετική ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ομως είναι σαφές πως στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες, η προσοχή είναι στραμμένη στα αεροδρόμια προέλευσης των εισερχόμενων τουριστών, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Η λογική είναι πως ο έλεγχος έχει γίνει στις χώρες των αεροδρομίων αναχώρησης όταν οι εν λόγω ταξιδιώτες πέρασαν τα σύνορά τους. Αν π.χ. κάποιος Βρετανός μπήκε στην Αυστρία, του επεβλήθη εκεί τεστ και καραντίνα κατά την είσοδο και έτσι όταν έρχεται από την Αυστρία στην Ελλάδα έρχεται πλέον ελεγμένος.

Επομένως, όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία περιλαμβάνονται στη «μαύρη» λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μία ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους. Αντιθέτως, στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί όνον έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται πως η λίστα των χωρών από τις οποίες η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα δέχεται ταξιδιώτες, και που τα αεροδρόμιά τους κατατάσσονται στα ασφαλή, περιλαμβάνει τις Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ