21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τεχνολογική καταστολή: Απουσίες σε όσους στηρίζουν κατάληψη και δε συμμετέχουν στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Ιδού λοιπόν μία λύση στο πρόβλημα των αντιδράσεων των μαθητών. Η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου μέσω της τηλεκπαιδευσης και η τιμωρία όσων αντιδρούν…

Μετά την προκλητική απόφαση σε στιλ «διαίρει και βασίλευε» με την οποία επιχειρεί να βάλει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές, η Νίκη Κεραμέως πάει την τιμωρητική πολιτική της ένα βήμα παραπέρα, απειλώντας όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις με αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για υποχρεωτική εξ αποστάσεων εκπαίδευση για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα για τους «απείθαρχους».

Σύμφωνα με την απόφαση Κεραμέως – Ζαχαράκη «οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης».

Οι αποφάσεις του υπουργείου έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις τόσο από τους μαθητές όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα και σήμερα αναμένεται να δοθεί η πρώτη δυναμική απάντηση στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για Αθήνα ( στις 12 στα Προπύλαια), Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μαθητές και καθηγητές αντιδρούν στην εκβιαστική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κωφεύει στα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία αφήνοντας σχεδόν απροστάτευτη από την πανδημία την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...