14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τζο Μπάιντεν: “Ο Τραμπ μού έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή”

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τού έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή.

«Ο πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω γι’ αυτή πριν μιλήσω με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη» πρόσθεσε.

Ανώτερος συνεργάτης του Τραμπ, μιλώντας στο CNN, έκανε λόγο για μία «προσωπική επιστολή» με την οποία ο μεγιστάνας προσεύχεται για την επιτυχία της χώρας και τη φροντίδα της από τη νέα διακυβέρνηση.

Ο ίδιος σημείωσε πως η επιστολή ήταν στη λίστα των πραγμάτων που είχε να κάνει ο Τραμπ την τελευταία του νύχτα στον Λευκό Οίκο, ενώ τόνισε πως δεν ήταν πολλοί αυτοί που είδαν το γράμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως βάσει των σχολίων του Προέδρου είναι «προσωπική κα όπως σας είπε, είναι γενναιόδωρη και ευγενική».

Σημειώνεται ότι η επιστολή που άφησε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ. «Δεν είμαστε προσωρινοί κάτοχοι αυτής της θέσης», είχε γράψει πριν από τέσσερα χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτή η θέση μας καθιστά προστάτες των θεσμών και των δημοκρατικών παραδόσεων όπως το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων για τα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν» συμπλήρωνε.

News 24/7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...