25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν -Συζήτησαν για την κατάσταση Λωρίδα της Γάζας – Στέλνει πλοία στη Μεσόγειο η Ρωσία

Ημερομηνία:

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατά την οποία εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ συζήτησαν για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στα παλαιστινιακά εδάφη οι οποίες σχετίζονται με τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, και εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που έχασαν την ζωή τους σ’ αυτές τις διαδηλώσεις. Η ρωσική πλευρά καταδίκασε την βία και τάχθηκε υπέρ ενός αποτελεσματικού διαλόγου με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαίας λύσης στην βάση των αντίστοιχων αποφάσεων του ΟΗΕ.

Εκτός των άλλων οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της διευθέτησης της συριακής κρίσης, συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο για την έναρξη της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζανιού.

120 πλοία στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο

Στη Μεσόγειο θα βρίσκονται ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους Kalibr, στον απόηχο των τρομοκρατικών ενεργειών στη Συρία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

O ηγέτης του ρωσικού κράτους δήλωσε επίσης ότι τα πολεμικά πλοία που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kalibr θα είναι σε μόνιμη κατάσταση αναμονής και όχι υποβρύχια.

Η Μόσχα έχει ήδη μόνιμη ναυτική βάση στην Τάρτους, στην ακτή της Συρίας, και μια αεροπορική βάση.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ