16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Την αποπομπή της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ζητά η «Ανυπόταχτη Κρήτη»

Ημερομηνία:

Με έγγραφο που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, η Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση ζητά την αποπομπή από αυτό των μελών της ΧΑ. Μετά και την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιμετώπισή τους σαν δήθεν πολιτικός χώρος. Το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε είναι το εξής:

Προς τον Πρόεδρο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης:

Για την αποπομπή των μελών της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια.

Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους τουότι δεν είναι μέλος της Χ.Α.ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα  (όπως επιχειρήθηκε σε άλλα Περιφερειακά συμβούλια ) για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους  δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης Ελληνική Αυγή που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...