20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Την ιστορία γράφουν οι λαοί όταν παλεύουν”: H Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επέτειο του ΟΧΙ

Ημερομηνία:

Το μήνυμα της Ζώης Κωνσταντοπούλου για την επέτειο του ΟΧΙ

Το ΟΧΙ που είπε ο μικρός αλλά ηρωικός ελληνικός λαός στις 28 Οκτωβρίου 1940, έγραψε ιστορία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Γιατί την ιστορία γράφουν οι λαοί όταν αντιστέκονται. Την ιστορία γράφουν οι λαοί όταν παλεύουν.

Το ΟΧΙ του ’40 αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη που μας υποχρεώνει να παλέψουμε ξανά: Για τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, την ελευθερία μας, τη Δημοκρατία. Για τη μνήμη και την ιστορική δικαίωση εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι.

Να αγωνιστούμε και για την αποπληρωμή των γερμανικών οφειλών, των αποζημιώσεων και επανορθώσεων, που 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου ακόμη συγκροτούν μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα.

 Δείτε και σχετικό βίντεο:

Το ΟΧΙ που είπε ο μικρός αλλά ηρωικός ελληνικός λαός στις 28 Οκτωβρίου 1940, έγραψε ιστορία για ολόκληρη την ανθρωπότητα…

Posted by Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou on Tuesday, October 27, 2015

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...