19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 9μ.μ., στα «Καναρίνια» (Κουμπές) εκδήλωση της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ»

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 21 Απρίλη, η Διεύθυνση και η Συντακτική Επιτροπή της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» οργανώνουν εκδήλωση στο κέντρο «ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ» και καλούν συνδρομητές και φίλους της εφημερίδας να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Να γιορτάσουν την πολύχρονη κυκλοφορία της, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και να την ενισχύσουν οικονομικά, για να συνεχίσει χωρίς δυσκολίες την κυκλοφορία της στο πείσμα των πολλαπλών δυσκολιών που παρεμβάλει η κυβέρνηση στην κυκλοφορία του επαρχιακού τύπου.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» κυκλοφορεί 62 ολόκληρα χρόνια προσφέροντας αξιόλογη ενημέρωση των συνδρομητών της προβάλλοντας, εκτός των άλλων, τα κρίσιμα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού των Χανίων. Η έκδοσή της διακόπηκε από τη δικτατορία των μαύρων συνταγματαρχών στις 21 Απρίλη 1967. Για το λόγο αυτό η φετινή εκδήλωση αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα. Η Χούντα είχε κατασχέσει όλο τον εκδοτικό μηχανισμό, τον οποίο διεκδίκησε και πήρε η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ με την πτώση της Χούντας και συνέχισε χωρίς διακοπή την έκδοσή της μέχρι και σήμερα.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι η συνέχιση της έκδοσής της αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω όχι μόνο της σωρείας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νομού μας όπως και όλης της χώρας, αλλά και λόγω της επίσημης διαστρέβλωσης από την κυβερνητική εξουσία και τους παρατρεχάμενούς της, της πραγματικής ουσίας της οικονομικής κρίσης και των πρωτόγνωρων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Από τις 7 το απόγευμα, στο χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει αρχείο της εφημερίδας για οποιονδήποτε θελήσει να ανατρέξει στις σελίδες της. Σελίδες που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του νομού μας, από την πλευρά των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, την εκδήλωση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό συγκρότημα με έντεχνη, λαϊκή μουσική.

(Τιμή ενίσχυσης 12 ευρώ. Περιλαμβάνει βραστό, πιλάφι, τσιγαριαστό, σαλάτα, φρούτα και κρασί)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...