21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Την πούλησαν οι τζιχαντιστές ως σκλάβα του σεξ – Ελεύθερη τώρα επέστρεψε για να τους πολεμήσει και να πάρει εκδίκηση | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μετά από σχεδόν τρία εφιαλτικά χρόνια στα χέρια των τζιχαντιστών, η Χέιζα Σανκάλ είναι πλέον ελεύθερη και επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο βόρειο Ιράκ για να τους πολεμήσει και «να πάρει εκδίκηση».

Το καλοκαίρι του 2014 καθώς οι σουνίτες του ISIS προήλαυναν στο Ιράκ και τη Συρία δεκάδες χιλιάδες μέλη της κουρδικής θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, στην οποία ανήκει και η Χέιζα, εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν στα όρη Σιντζάρ.

Όμως οι τζιχαντιστές έφθασαν και εκεί. Δολοφόνησαν τους άνδρες, αιχμαλώτισαν τα παιδιά για να τα εκπαιδεύσουν ως «στρατιώτες του χαλιφάτου» και πούλησαν τις γυναίκες και τα κορίτσια ως σκλάβες του σεξ.

«Όταν έγινε το μακελειό στο Σανκάλ ήμουν μια απ’ αυτές που απήγαγε το ISIS», λέει η Χέιζα. «Με πούλησαν πολλές φορές σε σκλαβοπάζαρα».

Όταν τελικά απελευθερώθηκε και πήγε πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στην πόλη Σιντζάρ του βορείου Ιράκ, έγινε μέλος γυναικείας αντάρτικης ομάδας που πολεμούσε τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα ότι υπήρχε μια στρατιωτική δύναμη που είχε αναλάβει την προστασία του Σανκάλ. Έτσι αποφάσισα να ενταχθώ σ’ αυτήν και να πάρω εκδίκηση. Κουβαλώ αυτό το όπλο για να πάρω εκδίκηση από τον Αμπού Χασάν, τον Αμπού Γιουσούφ και τον Αμπού Σαάντ, που με βασάνισαν όπως και πολλές άλλες», είπε.

Υπολογίζεται ότι περίπου 9.900 Γιεζίντι σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν το καλοκαίρι του 2014, όταν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν το όρος Σιντζάρ.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...