16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Με παλμό και ενωτικά η κινητοποίηση ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο στα Χανιά – Συνέχεια κινητοποιήσεων τη Δευτέρα | Φωτός

Ημερομηνία:

Με ικανοποιητική προσέλευση οι κινητοποιήσεις στα Χανιά.

Η κινητοποίηση ήταν κοινή με το ΠΑΜΕ να συγκεντρώνεται στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11 ενώ λίγο αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, στο σημείο συγκεντρώθηκαν και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης αλλά και αναρχικοί, φοιτητές, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Χανίων.

Εργαζόμενοι και αγρότες, εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή νέων ασφυκτικών μέτρων λιτότητας αλλά και ενάντια στα μέτρα καταστολής του δικαιώματος της απεργίας, την επέκταση των πλειστηριασμών καθώς και τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων του ελληνικού κράτους.

Μαζί ξεκίνησαν με την πορεία να ακολουθεί τη συνηθισμένη διαδρομή διασχίζοντας όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός στο κτίριο της εφορίας όπου αναρτήθηκε πανό αλλά και γράφτηκε με κόκκινο μπογιά σύνθημα στην είσοδο του κτιρίου.

Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με την προϊστάμενη της εφορίας για τα ζητήματα που τους αφορούν, από τους πλειστηριασμούς και την υπερφορολόγηση έως την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να σημειώσουμε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς το Σάββατο και την Κυριακή τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εξορμήσεις ενώ την Δευτέρα 15/1 ημέρα ψήφισης των μέτρων το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτυπήθηκε από το φωτογραφικό φακό του Νίκου Ζωγραφάκη:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=tMMcZQYaiVc”]

Δείτε και φωτογραφίες του συνεργάτη της εφημερίδας μας Ειρηναίου Μαράκη:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...