22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τη γνώμη του Υπουργού ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψίλωση πυροσβεστικών κλιμακίων για τις ανάγκες της Fraport στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

Ημερομηνία:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης από τα Χανιά και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Θραψανιώτης κατάθεσαν την επιστολή διαμαρτυρίας των Δημάρχων Κισσάμου κ Σταθάκη, Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και Καντάνου – Σελίνου κ. Περράκη, την Πέμπτη 23 Μαρτίου ως αναφορά και ζητούν τη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην αναφορά καταγράφεται ο προβληματισμός των Δημάρχων για τις μεταθέσεις οχτώ πυροσβεστών και τη συνακόλουθη αποψίλωση πυροσβεστικών κλιμακίων τριών ευαίσθητων σε θέματα πυροπροστασίας Δήμων του Νομού Χανίων, για τις ανάγκες του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης – σύμπραξης του δημοσίου και της Fraport, καθώς και την έντονη ανησυχία τους για τη μετάθεση ακόμη δύο πυροσβεστών σε αεροδρόμια εκτός Κρήτης, στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική τους επιστροφή στα Χανιά.

Οι βουλευτές ζητούν τη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όσα αναφέρουν οι Δήμαρχοι καθώς και τις όποιες πιθανές ενέργειες για να λύσουν το πρόβλημα που πιθανά θα δημιουργηθεί.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας για μεταθέσεις Πυροσβεστών από Π.Υ. Κισσάμου και Π.Κ. Καντάνου»

Οι βουλευτές Χανίων κκ Ευαγγελία (Βάλια) Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, καθώς και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ  καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών αναφορά επιστολή των Δημάρχων Κισσάμου, Θεόδωρου Σταθάκη, Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη και Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περράκη, με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2017 και τίτλο «Επιστολή διαμαρτυρίας για μεταθέσεις Πυροσβεστών από Π.Υ. Κισσάμου και Π.Κ. Καντάνου» στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις μεταθέσεις οχτώ (8) πυροσβεστών και τη συνακόλουθη αποψίλωση πυροσβεστικών κλιμακίων τριών ευαίσθητων σε θέματα πυροπροστασίας Δήμων του Νομού Χανίων, για τις ανάγκες του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης – σύμπραξης του δημοσίου και της Fraport, καθώς και την έντονη ανησυχία τους για τη μετάθεση ακόμη δύο (2) πυροσβεστών σε αεροδρόμια εκτός Κρήτης, στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική τους επιστροφή στα Χανιά.

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...