21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ντουντουλάκη “Ημερολόγιο ενός πολεμιστή του ΟΧΙ”

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (έναντι Ωδείου) στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση ως βιβλίου από τον Κώστα Ντουντουλάκη, του ημερολογίου του πατέρα του Σπύρου Ντουντουλάκη με τίτλο: “Ημερολόγιο ενός πολεμιστή του ΟΧΙ”.

Όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του ο συγγραφέας πρόκειται για το ημερολόγιο που τηρούσε ο πατέρας του Σπύρος Ντουντουλάκης “από τον πρώτο βομβαρδισμό των Χανίων, στις 30 Οκτωβρίου 1940, ως την εποποιία και τα δράματα που έζησε ως αγωνιστής του ΟΧΙ στ΄ αλβανικά βουνά και την περιπετειώδη επιστροφή στην Κρήτη μετά την γερμανική εισβολή.

Μια συγκλονιστική, μα και γλαφυρής αφήγησης βιωματική μαρτυρία που προσπάθησα να την ζωντανέψω ακόμα περισσότερο παραθέτοντας στο βιβλίο και αρκετές σχετικές με τα αφηγούμενα φωτογραφίες”.

Φωτογραφία εξωφύλλου βιβλίου: Ο Σπύρος Ντουντουλάκης είναι ο κάτω δεξιά καθήμενος, με το ταχυβόλο στα χέρια. Σεπτέμβριος 1940, στην Αγιά Χανίων, ως επιστρατευμένος λόγω του επικείμενου πολέμου λοχίας- εκπαιδευτής νεοσυλλέκτων.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, η λογοτέχνις-ποιήτρια ιατρός Πόπη Ντουντουλάκη, ο λογοτέχνης-ποιητής δάσκαλος Βαγγέλης Κακατσάκης, ενώ θα κάνουν παρεμβάσεις, εκτός από τον συγγραφέα, ως εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της παρουσίασης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων.

Την συζήτηση θα συντονίζει ο εκδότης, ποιητής και συγγραφέας Χρήστος Μαχαιρίδης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...