17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τη μετανομασία της οδού Ακρωτηρίου σε Λεωφόρο Κωνσταντίνου Κυρ. Μητσοτάκη ζητά η ΝΟΔΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Η ΝΟ.Δ.Ε Χανίων ανακοινώσε ότι ο Πρόεδρός της κ. Εμμανουήλ Κελαϊδής με την από 6 Ιουνίου 2017 επιστολή του, προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χανίων, έκανε πρόταση όπως ονομασθεί η οδός Ακρωτηρίου σε “Λεωφόρο Κωνσταντίνου Κυρ. Μητσοτάκη”.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Χανίων:

Θέμα: Αφιέρωση Οδού των Χανίων στον Αείμνηστο Πρόεδρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αγαπητέ Δήμαρχε και αγαπητοί Σύμβουλοι

1. Εμείς οι Χανιώτες ωφείλομε να αφιερώσομε μία σημαντική / ιστορική οδό των Χανίων στον αείμνηστο Πρόεδρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

2. Το ιστορικό έργο του, η μεγάλη συμβολή στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών μας, η προσφορά του στα αγαπημένα του Χανιά, αλλά κυρίως η εν ζωή δικαίωσή του για το έργο του ως Πρωθυπουργού της χώρας και των ιδεών και προτροπών του, έχει κριθεί, έχει δικαιωθεί, έχει αναγνωριστεί, έχει γίνει πλέον κτήμα όλων των Ελλήνων.

3. Αισθάνομαι λοιπόν ιερό καθήκον μου να σας κάνω κοινωνούς της ιδέας μου αυτής και να την θέσω υπό την κρίση σας και την έγκρισή σας, μετά από 40 χρόνια δίπλα τον Πρόεδρο, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την φιλία του και που ως Πρωθυπουργός με είχε κοντά του ως σύμβουλο επί θεμάτων Αμύνης της Χώρας.

4. Η πρότασή μου εν τέλει είναι όπως η οδός που περνά από το πατρικό του σπίτι, εκεί όπου γεννήθηκε, και καταλήγει στο ιστορικό Ακρωτήρι, όπου σήμερα είναι το σπίτι του αλλά και ο τάφος του, μετονομαστεί από οδός “Ακρωτηρίου” σε λεωφόρο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”, δηλαδή από την οδό Ελευθ. Βενιζέλου, στα “μπάνια”, έως τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

Με φιλία και εκτίμηση

Εμμανουήλ. Ν. Κελαϊδής

Πτέραρχος ε.α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...