13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κρήτης ζήτησε ο Τάσος Βάμβουκας

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συμμετείχε σήμερα, Κυριακή 17/6/208, στη σύσκεψη αυτοδιοικητικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ανέπτυξε τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Χανίων συντάχθηκε με όλους τους αυτοδιοικητικούς υπέρ της δημιουργίας σύγχρονου οδικού άξονα από Κίσσαμο μέχρι Σητεία. Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Βάμβουκας συμφώνησε με τη διαδικασία, που ακολουθεί το Υπουργείο, διότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος, το οποίο δέχεται τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο και έχει τα περισσότερα ατυχήματα, χωρίς όμως να μείνουν πίσω οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένων ανισόπεδων κόμβων, στα σημεία εισόδου και εξόδου από την πόλη των Χανίων και τις περιαστικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε δε θετικό το γεγονός της πρόβλεψης για τη μη πληρωμή διοδίων από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, λόγω της απουσίας εναλλακτικού οδικού δικτύου και χαιρέτησε την ανακοίνωση για τη δημιουργία του κόμβου και πεζοδρομίων έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Βάμβουκας επανέλαβε την πρότασή του, να συμπεριληφθεί τώρα στις απαλλοτριώσεις για τον Β.Ο.Α.Κ., η αναγκαία γη για τη μελλοντική κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής, διότι τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι ασφαλή, γρήγορα, οικονομικά και οικολογικά.

“Η Κρήτη” επεσήμανε “έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά τις υποδομές της και πρέπει τουλάχιστον σήμερα να σχεδιάσουμε σωστά για το μέλλον και να βρεθούμε μπροστά”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...