16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τη στάση της αστυνομίας στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου καταγγέλλει και η «Ανταρσία στα Χανιά»

Ημερομηνία:

Την τιμωρία των ενόχων και την παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων ζητά η “Ανταρσία στα Χανιά” με αφορμή τη στάστη της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων να προβοκάρει την ιδιαίτερα μαζική και ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας. Η επιλογή αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να προβοκάρει το κίνημα της νεολαίας μέσω των ΜΑΤ, της αστυνομοκρατίας και των Φορτσάκηδων.

Στα Χανιά η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα προκλητική σε όλη τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου. Για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη φύλαξη απολάμβαναν τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι προσαγωγές που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα τη Δευτέρα το βράδυ αποτελούνταν από αρκετούς μαθητές και μάλιστα πολλούς από αυτούς που πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα στο κίνημα των καταλήψεων στα σχολεία.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν ότι αντιμετώπισαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα ξυλοδαρμούς, δέσιμο των χεριών τους πισθάγκωνα, βασανιστήρια και ενέργειες εξευτελισμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους. Τέτοιου είδους ενέργειες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας και έχουν ως σκοπό την τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος και την καταστολή των αγώνων του.

Για την ιστορία ας πληροφορήσουμε τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι τέτοιου είδους ενέργειες ποτέ δεν μπόρεσαν να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν όσοι τις εμπνεύστηκαν. Το αντίθετο. Δυνάμωσαν και ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα των κινημάτων. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με αυτές τις ενέργειες να δείξει τα δόντια της. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύψει σε όλους μας ότι αυτά είναι σάπια. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος τρόπος που της έχει απομείνει απέναντι στο κίνημα της νεολαίας είναι τα ΜΑΤ και τα βασανιστήρια. Προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους. Δεν θα τα καταφέρουν.

Κάτω η κυβέρνηση της βαρβαρότητας

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...