19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τη στήριξη των αιρετών ζητά ο Σύλλογος διαβητικών Κρήτης

Ημερομηνία:

Τη βοήθεια των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στον καθημερινό αγώνα που δίνουν κυρίως για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα δημόσιας υγείας, ζήτησαν σήμερα από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου τα μέλη του συλλόγου διαβητικών Κρήτης τα οποία την επισκέφθηκαν το μεσημέρι στο γραφείο της.Ο σύλλογος -που ιδρύθηκε πριν 19 χρόνια στο Πέραμα Μυλοποτάμου και σήμερα εδρεύει στα Χανιά- αριθμεί 700 μέλη αν και τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου 50 χιλιάδες Κρητικοί πάσχουν, σήμερα από σακχαρώδη διαβήτη.

“Άνοιγμα” στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης ώστε να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν τον αγώνα που δίνουν για την ίδια τη ζωή, επιχειρούν τα μέλη του συλλόγου διαβητικών Κρήτης που ιδρύθηκε το 1994 στο Πέραμα Μυλοποτάμου και σήμερα εδρεύει στα Χανιά.

Ο σύλλογος αν και αριθμεί 700 μέλη, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως σήμερα περίπου 50 χιλιάδες κρητικοί πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Από αυτούς το 98% ανήκει στην κατηγορία τύπου 2 και οι υπόλοιποι στην κατηγορία τύπου 1. Οι διαβητικοί της κατηγορίας τύπου 1, δίνουν καθημερινά τη μάχη τους με τη νόσο κάνοντας εξ’ αρχής χρήση ινσουλίνης, ενώ εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία τύπου 2 δεν χρειάζονται ινσουλίνη από την αρχή.

Οι χρόνια πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη μιλούν για την ύπουλη αυτή νόσο, αλλά και για τη βοήθεια που ήθελαν να έχουν από την πολιτεία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες καθοριστικό ρόλο για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τον σακχαρώδη διαβήτη είναι να φροντίζουμε τη διατροφή μας και να μην αμελούμε τη σωματική άσκηση, διότι το 90% των παχύσαρκων πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, τύπου 2.

Μετά τη σημερινή συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου τα μέλη του συλλόγου διαβητικών Κρήτης θα επισκεφθούν αύριο τον Απόστολο Βουλγαράκη, ενώ στις 25 Μαίου προγραμματίζουν μία ακόμη ενημερωτική εκδήλωση στα Χανιά.

 neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...