15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS συζήτησε ο Δραγασάκης με τους τραπεζίτες

Ημερομηνία:

Τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) που συστήνουν οι χώρες BRICS συζήτησε ο Γιάννης Δραγασάκης με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε μάλιστα ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

“Δεν αλλάζει κάτι στο γεωστρατηγικό προσανατολισμό της χώρας” λέει πηγή της κυβέρνησης στο koutipandoras.gr σε σχέση με αυτή την πρωτοβουλία του κου. Δραγασάκη. “Η χώρα δέχθηκε μια πρόταση μέσω του Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών και την εξετάζει αλλά ουδέποτε οι BRICS ζήτησαν από την Ελλάδα να αφήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς” πρόσθεσε.

Η συζήτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS ξεκίνησε μετά την πρόταση του Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών και εκπροσώπου της χώρας στην τράπεζα Σεργκέι Στορτσακ και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εξετάσει το ενδεχόμενο

Κατά τη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τους τραπεζίτες συζητήθηκαν ακόμη η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων, καθώς και η πιο αποδοτική αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα εκπονήσει, εντός 30 ημερών, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Γιουνκέρ», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...