22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τιμάται η επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται  στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες θα ζωντανέψουν ξανά,  στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της 72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις  που  διοργανώνονται  από το Δήμο Χανίων είναι :

* χθες Εκδήλωση στο Γολγοθά στην Αγιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης .

* Σήμερα Τρίτη 21/5/13,  στις 18.00, Εκδήλωση Μνήμης στο Γουβερνέτο  Ακρωτηρίου – Μνημείο Πεσόντων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση,ομιλία, χαιρετισμούς, έκθεση αντικειμένων εποχής .

* Σήμερα Τρίτη 21/5/13, Παρουσίαση βιβλίου Νίκου Σοφιαλάκη για τη Μάχη της Κρήτης  – ΚΑΜ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , τη Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., το Κέντρο Νεοκλασικής Γλυπτικής “Νίκος Σοφιαλάκης’ .

 *Αύριο Τετάρτη 22 Μαϊου 2013,  στις 20.00 Εκδήλωση Μνήμης για τον Βομβαρδισμό της παλιάς πόλης των Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων-πρώην Λιμενικό Περίπτερο .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τους παραδοσιακούς συλλόγους   ‘Κρητικές Μαδάρες”, ”Λύκειο Ελληνίδων”,”Τουριστικός Σύνδεσμος ΚΡΗΤΗ, ”Λεβεντογέννα Κρήτη”  και ”Ψηλορείτης” .

*Πέμπτη 23/5/2013 στις 19.00 Εκδήλωση – Μνημείο Πεσόντων Κατοίκων της συνοικίας  Νέας Χώρας στο Λιμανάκι Νέας Χώρας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλία , χαιρετισμούς .

*Παρασκευή 24/5/13, στις 10.00π.μ. , στο Φρούριο Φιρκά σε συνδιοργάνωση με την Περιφεριακή Ενότητα Χανίων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσημη έπαρση Σημαιών και επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στην έκθεση στο Γυαλί Τζαμισί .

*Παρασκευή 24/5/13, στις 19.00 Μνημείο Ελληνοζηλανδών – Γαλατάς

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, Χαιρετισμό και αναφορά στα γεγονότα .

"google ad"

*Κυριακή 26/5/13, στις 11.00 , Μητροπολιτικός Ναός Χανίων – Επίσημη Δοξολογία

*Κυριακή 26/5/13, στις 18.30 Τελετή Λήξης -Αεροδρόμιο Μάλεμε -Μνημείο Μάχης Κρήτης , σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , το Δήμο Πλατανιά , την 115 Π.Μ. και την Αερολέσχη Χανίων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, Χαιρετισμούς , Αναφορά στα Γεγονότα της περιοχής, πτήση επίδειξης (demo flight) από α/φ f-16BLK 52+της 115, Αεραθλητικές επιδείξεις από την Αερολέσχη Χανίων .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...