17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τιμήθηκε ο Κώστας Ηλιάκης στην Κάρπαθο – Αποδοκιμασίες εναντίον βουλευτών της κυβέρνησης | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κάρπαθο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Αντιδράσεις κατοίκων της Καρπάθου εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Οι εκδηλώσεις της 10ης επετείου από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού, συνδιοργανώθηκαν από τους Δήμους Καρπάθου και Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία.

Στο χώρο του μνημείου, όπου έχει ανεγερθεί προς τιμήν του, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας Ηλιάκη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και πλήθος κόσμου.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ, ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Ηλίας Λάμπρος και ο κ. Φίλιππος Ηλιάκης, ενώ με το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε επίδειξη αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την επέτειο, δήλωσε:

«Η ηρωική θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, είναι μια πράξη αφύπνισης και συνειδητοποίησης ότι ο αγώνας για την πατρίδα μας, για το Αιγαίο και τα νησιά μας, είναι διαρκής και σ’ αυτόν τον αγώνα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Η παρουσία μας εδώ σήμερα, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, η ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας, απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έκανε το καθήκον του, υπερασπιζόμενος όλα όσα πίστευε. Αυτή την πίστη έχουμε ανάγκη, στον άνισο, καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, για να κρατήσουμε όρθιο τον τόπο μας σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη καμπή. Και μόνο για την δύναμη που αντλούμε από την δική του στάση ζωής, η θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη δεν πήγε χαμένη».

Να σημειώσουμε ότι κάτοικοι κατά την κατάθεση στεφάνου αποδοκίμασαν έντονα στελέχη και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ANEΛ έντονα με εκφράσεις όπως «ψεύτες» και «κλέφτες». Χρειάστηκε η παρέμβαση του αδελφού του αδικοχαμένου αεροπόρου μας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=LxDTu65iK88″]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...