20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Τι απαντά ο Δήμος Χανίων στην γραμματεία του προγράμματος «Γαλάζια σημαία» για την παραλία Καλαθά: Προστατευόμενος υγρότοπος η άλγη του ποταμού

Ημερομηνία:

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τον παράκτιο υγρότοπο στην παραλία του Καλαθά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, η αρμόδια υπηρεσία του τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, γνωμοδότησε και απάντησε τα παρακάτω.

«Αναφορικά με τη φωτογραφία-καταγγελία στον παράκτιο υγρότοπο στην παραλία του Καλαθά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου σας γνωρίζουμε ότι η Περιοχή έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων ως προστατευόμενο οικοσύστημα, με κωδικό Υ434KRI187 -εκβολή “Καλαθορέματος”, με το από 12-6-2012 Π.Δ.

“Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και την ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν” (ΦΕΚ 229/ΑΑΠ).

Συνεπώς,  η προστασία αυτή απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση που αλλοιώνει το φυσικό τοπίο.

Καθαρισμός από σκουπίδια, της παραλίας και του ρέματος γίνεται καθημερινά.

Σε αυτοψία που έγινε στις 8-8-2017 στις 14:00, παρατηρήθηκαν άλγη που έχουν αναπτυχθεί και αποτελούν μέρος του φυσικού τοπίου αλλά δεν υπήρχε δυσάρεστη οσμή.

Τέλος επισημαίνεται ότι  τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών θαλάσσιων υδάτων που γίνονται κάθε μήνα είναι όχι μόνον πολύ κάτω των επιτρεπόμενων ορίων αλλά αντιστοιχούν σε εξαιρετικά καλή ποιότητα υδάτων.

Σε συνέχεια των παραπάνω σας παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας για την υποστολή της γαλάζιας σημαίας στην παραλία».

Ως εκ τούτου και μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δώθηκαν, ουδέποτε ετέθη θέμα υποστολής της γαλάζιας σημαίας στην παραλία του Καλαθά ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...