16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι διάλογο να κάνεις με τους Τούρκους και τις αξιώσεις τους;

Ημερομηνία:

Δηλαδή; Τι να συζητήσουν; Αναρωτιόμαστε. Είτε το κάλεσμα για διάλογο γίνεται απ’ τον γείτονα εκβιαστικά, είτε γίνεται ευγενικά. Η ουσία είναι μία. Θέλουν να συζητήσουν να τους παραχωρήσομε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!

Όλο το Αιγαίο να ξενταμπακωθεί δεν θα βρουν DNA Τουρκίας. Αυτό έχει μείνει στα βάθη της Ασίας. Καμμιά απόδειξη αρχαιολογικού ευρήματος δεν αποδεικνύει ύπαρξη τουρκικών φυλών στο Αιγαίο.

Όλα τα νησιά μας, όλα τα μικρονήσια μας και τα πενήντα μας, ήταν γεμάτα αρχαιολογικούς θησαυρούς χιλιετηρίδων προ Χριστού που αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους. Οι περισσότεροι Έλληνες αρχαίοι φιλόσοφοι αναφέρονται σ’ αυτά.

Τα αναφέρει η μυθολογία μας. Η μυθολογία των Τούρκων τι αναφέρει; Τον Ερτογρούλ και τους απογόνους του. Πού ζούσαν και πώς ζούσαν. Πώς επεκτάθηκαν και πότε. Και ως πού!

Τι θα συζητήσουν λοιπόν; Ποια νησιά είναι δικά τους; Τι θα συζητήσουν λοιπόν; Αν τα νησιά είναι δικά μας, αλλά η θάλασσα δικιά τους; Τι θα συζητήσουν λοιπόν;

Αλήθεια γιατί είμαστε στο ΝΑΤΟ; Αλήθεια γιατί τους δώσαμε τη γη μας για να κάνουν τις βάσεις τους;

Για να ικανοποιούν τις κυριαρχικές, επεκτατικές, ιμπεριαλιστικές, μεγαλομανείς προσδοκίες των Τούρκων;

Αλήθεια γιατί πληρώνομε το ΝΑΤΟ; Για να μας πουλά;

Η Ευρώπη; Τι ρόλο παίζει; Τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου; Ναι μεν, αλλά;

Στις δηλώσεις με το μέρος μας, αλλά στις πράξεις μηδέν;

Ααα, Ανδρέα! Πόσο σε νοσταλγούμε! Τότε που όλο σθένος δήλωσες για τον Τούρκο επεκτατιστή, όταν εκείνα τα χρόνια πάλι αλώνιζε το Αγαίο: «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ!»

Β.Κ.

Υστερ.: Τι αστείος που είναι ο διάλογος! «Ελάτε να κουβεντιάσομε αν το σπίτι σας είναι σπίτι σας»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ