19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι είναι ο ειδικος μηχανισμός seatrac που τοποθετείται σε παραλία της Ιεράπετρας για ΑμεΑ; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με την επιστημονική βοήθεια του Πανεπιστημίου Πατρών, τα άτομα με αναπηρία της Κρήτης, θα έχουν ένα διαφορετικό και πιο ευχάριστο καλοκαίρι, αφού θα έχουν πρόσβαση στην πρώτη παραλία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα. Σχετικά γράψαμε και ΕΔΩ.

Ο δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση στην παραλία, του ειδικού μηχανισμού seatrac, που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία, πρόσβαση στη θάλασσα, ικανοποιώντας το αίτημα ετών.

Ο μηχανισμός, είναι φορητός, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και έχει κερδίσει Α΄βραβείο καινοτομίας καθώς αποτελεί ελληνική πατέντα ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε εδώ και ένα βραβευμένο βίντεο παρουσίασης της τεχνολογίας:

[vimeo url=”https://vimeo.com/51886932″]

Τι είναι το Seatrac

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το SEATRAC αποτελεί καινοτομία γιατί είναι η μοναδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα αυτόνομα. Είναι μη μόνιμη διά- ταξη, δεν απαιτείται καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετείται, συνεπώς μετά το πέρας της θερινής πε- ριόδου μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση.

Είναι ενεργειακά αυτόνομη, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμο- ποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ. Πλέον αποτελεί κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ

Δείτε και ένα βίντεο από παρουσίαση της ευρεσιτεχνίας στη ΝΕΤ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kZcbVH1ub6c”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...