21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τι είπε η Μέρκελ όταν συνάντησε τον Τσίπρα – Γιατί έψαχνε ο Ρέντσι τον Τσίπρα; | Φωτός

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Σύνοδο Κορυφής συμμετέχει αρχηγός κράτους-μέλους ο οποίος δεν ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στα πλαίσια της Συνόδου συναντήθηκε και με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες», είπε χαμογελώντας η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το ελπίζω», ήταν η απάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού.

Όπως είναι εμφανές και από τη φωτογραφία ο κ. Τσίπρας είναι χαμογελαστός αν και δε μπορούμε να δούμε το πρόσωπο της κ. Μέρκελ. Να σημειώσουμε ότι δίπλα στην κ. Μέρκελ στέκει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με ένα μεγάλο χαμόγελο.

b9qf2fticaer9ym

Μέρκελ: Η Γερμανία είναι έτοιμη για συμβιβασμό

Πάντως, νωρίτερα η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει:

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup.

«Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Γιατί έψαχνε ο Ιταλός πρωθυπουργός τον Τσίπρα;

tsipras_-renzi

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε θερμή αγκαλιά και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, με τον κ. Ρέντσι να τον πιάνει από τον σβέρκο και να χαμογελάνε και οι δύο με ικανοποίηση.

Μήπως του είπε ότι ήρθε η ώρα να φορέσει τη γραβάτα που του έδωσε;  Οι δύο ηγέτες κάθησαν δίπλα-δίπλα και στη Σύνοδο.

"google ad"

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...