Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ζήτησε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή, Μιχάλη Αρβανίτη.

Όπως υποστήριξε πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς και αυτό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Γιώργος Γερμενής

Ο Γιώργος Γερμενής, μέσω του συνηγόρου του ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Όπως είπε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοσης των κατηγοριών που του αποδόθηκαν το 2012.

«Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» ανέφερε η συνήγορος του και πρόσθεσε πως ο πρώην βουλευτής «αναλωνόταν νυχθημερόν στο κοινοβουλευτικό του έργο« και είχε άριστη διαγωγή.

Αντώνης Γρέγος

Ο πρώην βουλευτής, Αντώνης Γρέγος, ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Κατά την υπεράσπιση του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης ενώ ακόμη και πριν την άσκηση των ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.

Γιώργος Ρουπακιάς

"google ad"

Την αναγνώριση πρότερου σύννομου βίου, παρά τα δύο πταίσματά του, αλλά και του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μετάνοιας ζήτησε ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά για τον πελάτη του.

Παίρνοντάς τον λόγο, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, τόνισε: «Έζησε έννομα και προχωράει. Μέσα στη δικογραφία έχετε το ποινικό μητρώο που αναφέρει ότι έχει καταδικαστεί για πταισματικές παραβάσεις 10 μέρες το ένα για ΚΟΚ και 20 μέρες για μια αγορανομική διάταξη. 

Είναι δύο πταίσματα. Ανεξάρτητα από το ποινικό μητρώο. Για τον σύννομο βίο. Το γεγονός που παρακίνησε τον Ρουπακιά ήταν η κοινωνική προσφορά μέσω συσσιτίων προς αδυνάμους. Αυτό άκουσε ο Ρουπακιάς και τον έκανε να εγγραφεί υποστηρικτής στη Χρυσή Αυγή. 

Ο Ρουπακιάς ήταν παρών στις διανομές και αυτή η προσφορά που τον ώθησε να γίνει μέλος της Χρυσής Αυγής ήταν αυτό ακριβώς και όχι η ιδεολογική της τοποθέτηση. Ήταν απολιτίκ πριν μπει στη Χρυσή Αυγή. Είναι όμως απολιτίκ, δεν έχει ιδεολογία. Δεν ξέρει τι λέει το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή. Ήταν η κοινωνική της προσφορά. Αυτό αποτυπώνει τον χαρακτήρα του. Ήθελε να προσφέρει και το έκανε μέσω της Χρυσής Αυγής».

Σχετικά με την ειλικρινή μετάνοια, σημείωσε «Κάθε φορά που δινόταν ο λόγος στον Ρουπακιά και από την προδικασία και εδώ. Κάθε φορά έλεγε “έκλεισα δύο σπίτια”. Ζητούσε κάθε φορά ειλικρινές συγγνώμη για το τραγικό συμβάν στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής. 

Συμπεριφέρθηκε καλά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του. Ήταν στον Κορυδαλλό στο Μαλανδρίνο, ο διευθυντής του Μαλανδρίνου λέει ότι η συμπεριφορά του ήταν καλή και ενδεδειγμένη. Από το 2016 είναι στο σπίτι του, έχει μια συμπεριφορά που δεν δημιουργεί προβλήματα, ούτε εντάσεις έχει». 

Τέλος, για τη μη εύλογη διάρκεια της δίκης, χωρίς δική του ευθύνη. «Δεν φταίει το δικαστήριο για τις παλινωδίες του υπουργείου. Είναι δεδομένο ότι για την συνένωση δεν φταίει ο Ρουπακιάς, ούτε αυτός προκάλεσε τη συνένωση των δικογραφιών. Είναι κλεισμένος τόσο καιρό σε 4 τοίχους χωρίς αυτό το διάστημα να συνυπολογίζεται στη φυλάκισή του. Πριν 4 μήνες ήθελε να πάει στον οδοντίατρο που είναι στη διπλανή πόρτα και δεν μπορούσε έβαζε ούζα και γαρύφαλλο».