19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι κρύβει η «επαγγελματική» δολοφονία του 59χρονου στον Γέρακα

Ημερομηνία:

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Προσωπικές διαφορές, ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αντεκδίκηση είναι, ιεραρχικά, τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, για τη δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στον Γέρακα.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος ενδέχεται να χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα (!), ενώ εξετάζουν αν η δολοφονία του σχετίζεται με τη σύλληψη του 23χρονου γιου του, για την ανθρωποκτονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη.

Ο 59χρονος δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ ασχολείτο με τα κοινά και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά. Πριν από λίγο καιρό, το θύμα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Εργαζόταν ως οικοδόμος και σε διαφημιστική εταιρία συγγενούς του. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν κάποιες αντιπαραθέσεις που σχετίζονταν με τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή στην Πεντέλη. Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν ότι η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο με τον εντοπισμό αυτοπτών μαρτύρων, λήψεις καταθέσεων και συγκέντρωση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής βάσει του δρομολογίου που φαίνεται να είχε ακολουθήσει το θύμα. Από εκεί και έπειτα θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι που σχετίζονται με το κίνητρο των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Σιγαστήρας

Το θύμα λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη Λ. Μαραθώνος και Σπάτων και φέρεται να πήγε σε απέναντι κρεοπωλείο για να ψωνίσει.

Επιστρέφοντας στο όχημά του, και όταν μπήκε σε αυτό, φαίνεται να δέχθηκε την επίθεση του δολοφόνου του, ο οποίος είτε άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα είτε βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που ήταν ανοικτό. Οι βολίδες βρήκαν τον 59χρονο στο λαιμό, τη μασχάλη και δύο στην ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του. Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα ή άλλο μετασκευασμένο όπλο. Ενδεικτικό είναι πως το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν 3 ώρες αργότερα, από έναν περαστικό ο οποίος είδε τον 59χρονο να έχει γύρει στο κάθισμα του συνοδηγού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και ανοικτό τον κλιματισμό, ενώ δεν βρήκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου, τους οποίους είτε πήρε μαζί του ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ερευνούν αν τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν προσωπικές διαφορές, ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αντεκδίκηση που σχετίζεται με την υπόθεση του γιου του. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του θύματος που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία και έφθασε στο σημείο της δολοφονίας, φανερά συντετριμμένη, χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι είχε συμβεί. Μάλιστα, λίγο αργότερα ανέφερε ότι θα πήγαινε να επισκεφτεί το γιο της στη φυλακή προκειμένου να τον ενημερώσει για το θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Θοδωρή Γαλαζούλα

Για τον 20χρονο φοιτητή είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016. Η τελευταία φορά, ωστόσο, που τον είδαν οι δικοί του άνθρωποι ήταν στις 8 Μαΐου 2016. Εξι ημέρες μετά, στις 09:10 της 14ης Μαΐου 2016, ένας νεαρός ορειβάτης, σε θαμνώδη περιοχή δίπλα σε χωματόδρομο στην περιοχή Αγ. Πέτρος Πεντέλης, εντόπισε τη σορό του σε προχωρημένη σήψη. Ο άτυχος νεαρός είχε πάει σε ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο.

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 συλλαμβάνεται ο 23χρονος γιος του 59χρονου που δολοφονήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ως ύποπτος για τη δολοφονία του φοιτητή. Λίγο αργότερα ομολογούσε την πράξη του.

«Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα. Πήγα να δω τι συνέβη και εκπυρσοκρότησε δύο φορές ακόμη», υποστήριξε ο 23χρονος, κατά τη διάρκεια της ομολογίας του. Ισχυρίστηκε ότι το θύμα βρισκόταν σε διαπληκτισμό με τρίτο πρόσωπο για διαφορές που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όταν… εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε εκείνος. Ο δράστης φέρεται να είχε κατονομάσει ένα ακόμη άτομο, υπάλληλο περιπτέρου που είχε αναχωρήσει για Ολλανδία, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι εις βάρος του.

Μετά το έγκλημα, είπε στην απολογία του πως γύρισε στον Γέρακα και πέταξε το κυνηγετικό όπλο σε σάκο σκουπιδιών στην περιοχή Κοντόπευκο Αγ. Παρασκευής. Οι αστυνομικοί τού είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο, τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του με το θύμα και την ταυτοποίηση των φυσιγγίων που είχε στο σπίτι του με τους κάλυκες, οι οποίοι είχαν βρεθεί δίπλα στο θύμα. Μπροστά σε αυτό το στοιχειοθετημένο αδιέξοδο ο 23χρονος ομολόγησε την πράξη του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...