15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι λέει η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για τις ψευδές διαδόσεις περί ασθενή με ιό Έμπολα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Χθες μέσω διάφορων ιστοσελίδων αμφιβόλου ποιότητας διακινήθηκε η είδηση περί ασθενούς με κρούσμα ιού Έμπολα ο οποίος βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

Μάλιστα γινόταν αναφορά ότι ετοιμάζεται ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να κατέβει στην Κρήτη για τον συντονισμό της επιχείρησης διαχείρισης του περιστατικού.

Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν ευσταθούν, όμως ο πανικός που δημιουργήθηκε ήταν πέρα για πέρα πραγματικός και επικίνδυνος. Γι’ αυτό το λόγο, κι ενάντια στη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ασυνείδητους σχετικά με ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο, πλέον η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια.

Τη νομική οδό θ’ ακολουθήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε το ψευδές δημοσίευμα και την προσπάθεια δημιουργίας πανικού στο νησί, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν την ύπαρξη κρούσματος ιού Έμπολα στην Κρήτη και το οποίο έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχουμε να δηλώσουμε ότι πρόκειται περί ψευδούς ειδήσεως και έχει δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, προκειμένου άμεσα να καταθέσει μήνυση στον Κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

»Από τη Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν. «Βενιζέλειο»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...