15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι λέει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τραυματίστηκε κατά την ελεύθερη πτώση ασανσέρ επί της οδού Πολυτεχνείου

Ημερομηνία:

Ο Παναγιώτης Μουστεράκης 16 χρόνια τώρα σπεύδει για διασώσεις με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αυτή τη φορά όμως ο ίδιος χρειάστηκε τη βοήθεια των συναδέλφων του. Ήταν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που χτες το μεσημέρι έπεσε στο κενό.

Οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν κληθεί στην πολυκατοικία να παραλάβουν μία ηλικιωμένη ασθενή. Όταν μπήκαν μέσα στο θάλαμο μαζί με τον γαμπρό της γυναίκας, αντί να ανέβουν στον δεύτερο, έπεσαν στο κενό στο δεύτερο υπόγειο.

Ο 45χρονος διασώστης υποφέρει με πόνους σε όλο του το σώμα καθώς από το τράνταγμα τραυματίστηκε σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να είναι σε ακινησία. Οι συνάδελφοι του τον βρήκαν ξαπλωμένο έξω από το ασανσέρ καθώς δεν είχε τη δύναμη να σηκωθεί.

Πολύ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ο γαμπρός της ηλικιωμένης ο οποίος φέρει κάταγμα σε σπόνδυλο στη μέση και φρικτούς πόνους σε όλο του το σώμα και νοσηλεύεται επίσης στην ίδια κλινική λίγα δωμάτια παρακάτω από τον 45χρονο.

Ο Παναγιώτης Μουστεράκης υπογραμμίζει ότι αυτό το ατύχημα δε θα περάσει έτσι καθώς ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να γυρίζει πίσω στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=oNwyaysIkKI”]

Τέλος, χτες πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χανίων η μία τραυματίας του προηγούμενου ατυχήματος με ασανσέρ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά γεννούν ερωτήματα, αν κι εφόσον, και λόγω της κρίσης, η συντήρηση των (παλιών σε πολλές πολυκατοικίες) ασανσέρ δε γίνεται όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ατυχήματα που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.

Δείτε στο βίντεο τι πρέπει να κάνετε σε ελεύθερη πτώση ασανσέρ και γιατί παραμένει πιο ασφαλές ακόμα και από τις σκάλες:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1FaLLYbgELM”]

Νέα Τηλεόραση, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ