14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τι λέει ο Πολάκης για το χοντρό επεισόδιο που είχε με τον Κυρανάκη της ΝΔ και τα σπρωξίματα στην Προανακριτική

Ημερομηνία:

Μαλλιά κουβάρια έγιναν για λίγα λεπτά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής όπου καταθέτει για δεύτερη μέρα ως μάρτυρας ο Παύλος Πολάκης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με φραστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον “γαλάζιο” βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, αλλά λίγο έλειψε να οδηγήσει ορισμένους να πιαστούν στα χέρια, πυροδοτώντας προς στιγμήν μεγάλη ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης ενοχλημένος από περιεχόμενο των ερωτήσεων του Κώστα Κυρανάκη, τον αποκάλεσε “προβοκάτορα” δηλώνοντας ότι αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του “γαλάζιου” βουλευτή, ο οποίος του απάντησε σε αντίστοιχο ύφος και λεξιλόγιο “είσαι κότα λειράτη”.

Τα αίματα φέρονται να άναψαν για τα καλά όταν – σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ – την ώρα που Παύλος Πολάκης και Κώστας Κυρανάκης αποχωρούσαν αμφότεροι εκνευρισμένοι από την αίθουσα, ο κ. Κυρανάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι διαμαρτύρονταν εντόνως για τον οξύ τρόπο τους και τους απρεπείς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας τους συλλήβδην ως “κότες”, προκαλώντας την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, ο οποίος φέρεται να τον έσπρωξε.

Η σύρραξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αποφεύχθηκε όταν ο κ. Γκιόλας ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, ενώ και ο Κώστας Κυρανάκης την έκανε δεκτή σχολιάζοντας ότι τιμά τον συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ η συγγνώμη του, ανακάλεσε τις ανάρμοστες εκφράσεις που εκτόξευσε και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. Ο ίδιος πάντως επέμεινε στο δικαίωμά του ως μέλος της Προανακριτικής να απευθύνει ερωτήσεις.

Τι λέει ο Πολάκης για το επεισόδιο

Με ανάρτησή του ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αναφέρει για το επεισόδιο:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ !!

Χθες και σήμερα κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο αφού πρώτα ξεκαθάρισα πως ,όπως και ο Τζανακοπουλος, θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της επιτροπής και δεν αναγνωρίζουμε την αντισυνταγματική ,αντικοινοβουλευτική απόφαση εξαίρεσης μας με την πρόφαση να κληθούμε ως «μάρτυρες» που μοναδικό σκοπό ειχε να ακυρώσει την παρουσία μας στις συνεδριάσεις όπως φάνηκε μετά από εφτά μήνες συνεδριάσεων .Για να μην μπορεί κανείς να πει πως έχουμε να κρύψουμε κάτι ή φοβόμαστε κάτι αποφασίσαμε συλλογικά να καταθέσουμε στην επιτροπή και ο Δημήτρης και εγώ .

Χθες λοιπόν κατέθεσα για 3,5 περίπου ώρες λέγοντας όσα ήξερα και ανακάλυψα για το σκάνδαλο Νοβαρτις με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις αποδομώντας το αφήγημα της σκευωριας(Δεν γράφω λεπτομέρειες καθώς η διαδικασία είναι μυστική)

Σήμερα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 περίπου απάντησα στις ερωτήσεις τριών μελών της επιτροπής συγκεκριμένα του κυρίου Πλεύρη από τη ΝΔ ,του κυρίου Μπιάνκα από το Κιναλ και του κυρίου Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση .(οι βουλευτές του Συριζα όπως και με το Δημήτρη τον Τζανακοπουλο δεν θα ρωτούσαν καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε έμμεση αναγνώριση πως είμαστε «μάρτυρες» και όχι μέλη της επιτροπής από το ΣΥΡΙΖΑ ).

Η «εξέταση»κύλισε κανονικά με ανταλλαγή επιχειρημάτων ,αποδείξεων ,με πάθος και έντονο διάλογο και από μενα και από τους ερωτώντες αλλά πάντα με σοβαρότητα και ευπρέπεια.

Προτελευταίος που θα ρωτούσε ήταν ο κυριος Κυρανακης .(εδώ θα σπάσω λίγο το απόρρητο γιατί όπως θα δείτε δεν έχει καμία σημασία για την ουσία της υπόθεσης και για να γίνει κατανοητό το επίπεδο του ανδρός)

Η πρώτη του (και μοναδική οπως εξελίχθηκε)ερώτηση ήταν, με το αντίστοιχο υφάκι: «Γιατί διάλεξε ο κυριος Τσιπρας ,τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσυνης που ήταν στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα και Διοικητης στην ΕΥΠ επι Καραμανλή;»!!

"google ad"

Η απάντηση μου ήταν ανάλογη του «βάθους» και της ποιότητας της ερώτησης και ήταν η εξης επι λέξει:

«Γιατί είναι δικαίωμα του ,κύριε Κυρανακη ,ως πρωθυπουργού που προβλέπεται από το Σύνταγμα ,όπως είναι και δικαίωμα του κυρίου Μητσοτακη να επιλέγει τον κύριο Θεοδωρικακο που ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ ,η τον κύριο Λιβάνιο και τον κύριο Πιερρακακη που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ .Εκφραζετε κάποια πικρία με αυτήν την ερώτηση,που εσείς παρότι γέννημα θρέμμα της ΝΔ έχετε δεχτεί κριτική για ακραίες δηλώσεις σας από την κυρία Μπακογιάννη και δεν έχετε υπουργοποιηθεί μέχρι τώρα;»

Αμεσως μετά ο κυριος Κυρανακης άρχισε να ξεστομίζει τα εξης : « Η Μπακογιάννη η αγαπημένη σου;;»

Του απαντώ «ΕΛΕΟΣ είσαι καλά;»

και συνεχίζει εν αρχή εξάλλω καταστάσεώς : « Όλοι οι Συριζαίοι όταν μιλάτε μαζί μου κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη γιατί δεν μπορείτε να με αντιμετωπίσετε»!!!!!!!

Μόλις ειπε αυτό σηκώθηκα από τη θέση που καθόμουν και είπα τα εξης: « Είσαι συνειδητός και χυδαίος προβοκάτορας Κυρανακη ,θες επίτηδες να προκαλέσεις ,γιατί δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις ,δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου» και συνέχισα απευθυνόμενος στον πρόεδρο κύριο Μπούγα «Κύριε πρόεδρε σεβάστηκα την επιτροπή σας ,μίλησα χθες τόσες ώρες απάντησα σήμερα στις μέχρι τώρα ερωτήσεις των συναδέλφων που ήταν επι της ουσίας με σεβάστηκαν και αυτοί δεν έχω κανένα παράπονο αλλά με τέτοιο επίπεδο και με συνειδητούς προβοκάτορες δεν έχω τίποτα να πω και γι αυτό το λόγο αποχωρώ ,όχι γιατί φοβάμαι τον κύριο Κυρανακη , όπως φωνάζει τώρα,τι να φοβηθώ από αυτόν άλλωστε , αλλά γιατί τον υποτιμώ και γιατί δεν αξίζει να μιλάει μαζί μου»

Παρά τις εκκλήσεις του κυρίου Μπούγα να μείνω γιατί υπάρχει και άλλος ομιλητής ,του απάντησα πως αν παραιτηθεί από ερωτών ο κυριος Κυρανακης θα απαντήσω στον άλλο ομιλητή ο οποιος όμως δεν αποσυρόταν έφυγα από την αίθουσα .

Επέστρεψα όταν μου είπαν πως θα με ρωτήσει ο κυριος Νικολακόπουλος από τη ΝΔ ,όμως πάλι παρενέβη ο κυριος Κυρανακης για να με ρωτήσει του ξανααπαντησα πως μετά από αυτά που είπε δεν έχω καμία κουβέντα μαζί του και ξανά έφυγα από την αίθουσα .

Σε αυτή τη φάση ο Κυρανακης ξέφυγε τελείως άρχισε να λέει εκφράσεις προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέσα στην αίθουσα και ειχε έντονο διαπληκτισμό με το βουλευτή μας τον κύριο Γκιολα όπως με πληροφόρησαν γιατί είχα κατέβει στο κυλικείο της Βουλης .

Προς τιμήν του ο προεδρος της επιτροπής κυριος Μπουγας με απόφαση του ΕΞΑΙΡΕΣΕ από ερωτώντα βουλευτή τον κύριο Κυρανακη με ειδοποίησαν και ανέβηκα ξανά στην αίθουσα και απάντησα στις ερωτήσεις που μου έκανε ο κυριος Νικολακόπουλος από τη ΝΔ ,ολοκληρώνοντας έτσι την κατάθεση μου στην επιτροπή !

Μια κατάθεση που έκλεισα με τη μαντινάδα:

«Στο μετεριζι τς ανθρωπιάς και στη τιμής το χρέος

Θα στέκω εκειά να πολεμώ κι ας είμαι ο τελευταίος»

ως το περιεχόμενο της ύπαρξης μου που εμαθα από την οικογένεια μου , και επέλεξα να υπηρετώ στην επιστημονική και την πολιτική μου διαδρομή

ΥΓ 1 Μεγάλη πολιτική ήττα της σαμαρικης πτέρυγας της ΝΔ σήμερα που πήγε να στήσει την προβοκάτσια με τον αρχαϊκό δαπιτακο τον Κυρανακη καθώς δυο μέρες έφαγαν «πολύ ξύλο» με αυτά που κατέθεσα .

Υγ2 Η παραπάνω ανάρτηση και η κατάθεση των διαλόγων από μνήμης που κάνω τώρα είναι και μια απάντηση στον Στουρνάρα πως τον «ηχογράφησα» γιατί δεν μπορουσε να πιστέψει πως μπορούσα να θυμάμαι αυτά που είπαμε στο τηλεφώνημα που είχαμε…. Τι να κάνουμε κάποιοι έχουν δυνατή μνήμη!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...