13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι λέει ο φωτογράφος που συγκλόνισε με τη φωτογραφία του κοριτσιού από τη Συρία

Ημερομηνία:

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η απίστευτη φωτογραφία του Οσμάν Σατζιρλί, με το κοριτσάκι που βλέποντας τον φωτογραφικό φακό τον περνά για όπλο και… παραδίνεται. Τι λέει ο ίδιος ο φωτογράφος.

Ο Τούρκος φωτογράφος, Οσμάν Σατζιρλί, είναι ο άνθρωπος που τράβηξε την –συγκλονιστική πράγματι- φωτογραφία, στον προσφυγικό καταυλισμό Ατμέ στη Συρία, τον Δεκέμβρη του 2014.

«Χρησιμοποιούσα τηλεφακό και νόμιζε ότι ήταν όπλο. Κατάλαβα ότι ήταν τρομαγμένη όταν τράβηξα την φωτογραφία και την είδα γιατί δάγκωνε τα χείλια της και σήκωσε τα χέρια της. Συνήθως τα παιδιά τρέχουν μακριά, κρύβουν το πρόσωπό του ή χαμογελούν όταν βλέπουν κάμερα.

Στους καταυλισμούς βρίσκονται εκτοπισμένοι άνθρωποι. Είναι πιο λογικό να δούμε τι δεν έχουν υποστεί όχι από τους ενήλικες, αλλά από τα παιδιά. Τα παιδιά είναι αυτά που βγάζουν τα συναισθήματα με την αθωότητά τους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ