25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τι λέει το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας για την επίσκεψη των 4 πολεμικών πλοίων στη Σούδα

Ημερομηνία:

Ερωτηματικά δημιούργησε η επίσκεψη 4 πολεμικών πλοίων από την Ινδία στη Σούδα. Σήμερα,  ο Ινδός Υποναύαρχος R.B. Pandit, με αφορμή την άφιξη 4 πλοίων του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σούδα ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη ότι τα πλοία και οι 1.200 ναύτες τους θα βρίσκονται στα Χανιά έως τις 20 Απριλίου. Όμως, δε δόθηκε κάποια εξήγηση για την επίσκεψη πέρα από τα καθιερωμένα περί αναψυχής.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

Τα 4 πολεμικά πλοία Mumbai, Trishul, Tarkash και Aditya έφτασαν στη Σούδα ως μέλη της αποστολής της Ινδίας στη Μεσόγειο και στις Δυτικές Ακτές της Αφρικής. Στις τρεις ημέρες που θα παραμείνουν εδώ, θα υπάρξει συνεργασία με το ελληνικό ναυτικό σε επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και κοινωνικές δραστηριότητες για τη σύσφιξη των σχέσεων.

Τα πλοία που επισκέφθηκαν τη Σούδα είναι μέρος της Δυτικής Διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας με έδρα το Μουμπάι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα και η Ινδία έχουν υπογράψει σειρά συμφωνιών για συνεργασία με την πλειοψηφία αυτών να έχει υπογραφεί το 2007 κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ινδίας Αμπντούλ Καλάμ. Το εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας ανθεί με πολλές Ινδικές εταιρείες να έχουν ισχυρά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Επίσης έχει υπογραφεί μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας το 1998. Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Ινδία τον Δεκέμβρη του 2015 και είχε συζητήσεις με τον ομόλογό του κ. Manohar Parrikar, σε διάφορα ζητήματα ναυτικής συνεργασίας, εκπαίδευσης και περιφερειακής ασφάλειας.

Ναυτικές δυνάμεις της Ινδίας αναπτύσσονται όλο και πιο συχνά πέρα από την Ινδία, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την περιοχή, μεταξύ άλλων και την πειρατεία στη Σομαλία. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας, το Ινδικό πολεμικό ναυτικό υποστηρίζει προσπάθειες χωρών στον Ινδικό Ωκεανό με υδρογραφικές έρευνες, παρακολούθηση και άλλες δραστηριότητες. Η παρούσα επίσκεψη στα νερά της Μεσογείου είναι στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ