22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι πράγματι, θέλει η Περιφέρεια από τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ;

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Ψαρρά *

Στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου παρουσιάστηκε μια πρώτη γεύση από το τι σκέπτεται το μελετητικό γραφείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος –Ενέργειας για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ.

Λίγο πολύ γνωστά και διαχρονικά, το θέμα είναι η Περιφέρεια Κρήτης, που θεωρείτε το ανώτατο θεσμικό όργανο διοίκησης στο νησί, τι θέλει;

Άραγε συμφωνεί με τις εκφρασθείσες απόψεις του μελετητικού γραφείου ότι:

– «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο Προστατευόμενο»

– «Ότι οι περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ ανήκουν σε όλους, τοπικούς κατοίκους, χρήστες και επενδυτές».

– Ότι ανεξάρτητα τι λέει το χωροταξικό της Κρήτης για τις ΑΠΕ αυτοί θα παρουσιάσουν μια πρόταση «εφαρμόσιμη» που θα περιέχει και σχεδιασμό με ΑΠΕ μέσα στις Προστατευόμενες περιοχές.

– Ότι το γραφείο αυτό είχε προσκαλέσει εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την οποία κάλεσε  στο βήμα για χαιρετισμό.

Ξέρει η Περιφέρεια ότι:

– Το μελετητικό γραφείο δεν ανέφερε τον στρατηγικό σχεδιασμό Πρωτογενή Τομέα της  Περιφέρειας, άρα και το πώς θα κατευθύνει ουσιαστικές δρασεις στους τοπικούς κατοίκους και τις δραστηριότητες τους που είναι ο Πρωτογενής Τομέας, μέσω των Διαχειριστικών Σχεδίων.

– Ότι η εκπόνηση της μελέτης είναι ένα κολοσσιαίο έργο στο οποίο έχει υλικές και άυλες δράσεις με άμεσα εμπλεκομένους τις τοπικές κοινωνίες, και οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται εκεί και όχι στο Ηράκλειο.

– Ότι η Περιφέρεια πρέπει να φτιάξει ένα μηχανισμό παρακολούθησης το έργου έτσι ώστε να  εγγυηθεί για όλους μας την ορθή έκβαση της μελέτης.

Γιατί άραγε οι 2 εκπρόσωποι της Περιφέρειας ήρθαν χαιρέτισαν και έφυγαν αμέσως;

* Συντονιστής οργάνωσης για την βιώσιμη ανάπτυξη Φοίνιξ 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ