14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι πραγματικά ισχύει με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις κινητοποιήσεις στις Βάσεις της Σούδας;

Ημερομηνία:

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η έκδοση ανακοίνωσης από την Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης στα Χανιά και στις Βάσεις της Σούδας.

Αν και παλιότερα ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να εκδίδουν ανακοινώσεις φορείς της αυτοδιοίκησης, υπέρ των διαμαρτυριών ενάντια στον πόλεμο, και στις διαδηλώσεις συμμετείχαν δήμαρχοι, νομάρχες, ακόμα και μητροπολίτες, πλέον, οι αυτοδιοικητικοί φορείς υποδέχονται και προβάλλουν την αναγκαιότητα συνεργασίας με τις αρχές των βάσεων, ενώ οι υπόλοιποι επιλέγουν τη σιωπή. Έτσι, ήταν λογικό σε ένα τέτοιο κλίμα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης να δημιουργήσει εντύπωση.

Όμως πολλές φορές οι εντυπώσεις απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αντιπροσωπεύει καμία επίσημη απόφαση.

Η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο επικεφαλής της κ. Στέλιος Ορφανός είχαν καταθέσει αίτημα για στήριξη των κινητοποιήσεων και ζήτησαν την υπερψήφιση σχετικού ψήφισματος όμως το περιφερειακό συμβούλιο αρνήθηκε να πάρει θέση. Παρόμοια αιτήματα είχαν κατατεθεί σε σειρά δήμων, δίχως πουθενά να τύχουν υποστήριξης.

Άρα λοιπόν, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι ένα ακόμα κείμενο του γραφείο τύπου της Περιφέρειας, που δημιουργεί μεν εντυπώσεις αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, εφόσον δεν αντιπροσωπεύει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κι έτσι πάντως, ακόμα και με αυτό τον ανεπίσημο τρόπο, ήταν η μόνη ανακοίνωση που εκδόθηκε. Και αυτό που ουσιαστικά κατόρθωσε είναι να φωτίσει την σκοτεινή σιωπή τόσων και τόσων φορέων που παλιότερα συνωστίζονταν για το ποιος θα εκδώσει πρώτος ανακοίνωση.

Προκύπτουν λογικά τα ερωτήματα:

Τι άλλαξε; Άλλαξε μήπως η φύση του πολέμου; Αμβλύνθηκε η παρουσία και ο ρόλος των βάσεων; Ζούμε σε μία εποχή ειρήνης και προόδου; Οι λόγοι για τους οποίους διαδηλώναμε στο παρελθόν έχουν εκλείψει;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ